21. juli 2015 - Kategori: Drømmesymboler

Drømme om cirkler – hvad betyder de? (drømmetydning cirkel)

Cirkel (drømmetydning cirkel). En cirkel er et billede på helhed og fuldendelse, inden for drømmepsykologien derfor ofte et billede på drømmerens indre kerne – selvet (Jung mente desuden, at sjælens form er rund).

Præcis hvordan denne cirkel optræder, om den vitterlig er hel, om den er skjult, om den står klart og tydeligt, ja måske endda ligefrem skinner eller brænder, kan sige noget om hvordan du lykkes på din rejse henimod at blive og være dig selv.

Komplekse cirkler med et fuldent mønster og mange farver, kan også optræde som billeder på et fuldendt selv, den indre kerne. De kaldes visse steder for mandala-tegninger, hvor mandala reelt betyder cirkel.

I denne tænkning vil en serie af drømme, hvor mandalategninger indgår, være et billede på drømmerens indre udvikling. Det var især Jung der beskæftigede sig med beskrivelsen af og arbejdet med mandalaer. Det er her vigtigt at holde fast i tanken om, at den fuldendte udvikling ikke er mulig.

___

Foredrag om ubevidst intelligens og drømme på din arbejdsplads? Jeg holder mange foredrag om ubevidst intelligens (og drømme) på arbejdspladser, i foreninger, netværk med videre.

Bl.a. om hvordan du ved at arbejde med – forstå og lytte til – dine drømme, får et meget mere glædes- og energifyldt (arbejds-)liv. Skal jeg komme ud på din arbejdsplads? Læs mere her:

JA – jeg vil også forstå hvordan mine drømme hjælper mig til meget mere energi og glæde!

___

Drømmer du om mandala-tegninger er det derfor ikke et billede på din fuldkommenhed, og at du nu er færdig med at udvikle dig, men mere din rejse hen imod fuldendtheden. Som det før er blevet sagt; føler du at du er færdigudviklet er du i færd med at afvikle dig.

Derfor, hvor komplet og nuanceret er mandalategningen i din drøm? I denne tænkning siges det, at jo lysere farverne bliver, jo længere er du på din personlige udviklingsrejse.

Sten der optræder i drømme kan også være et billede på det samme, nemlig selvet, helheden – også i betydningen de vise sten.

Læs også: Hvorfor jeg ikke længere tolker drømme gratis (her på siden og i det hele taget)

NOTE: Tolkning af drømme kan være svært, og det er vigtigt at du (eller drømmeren) føler dig 100% ramt af den tolkning du er nået frem til. Drømmetydning ved hjælp af symbolleksikoner er kun til inspiration.