1. september 2012 - Kategori: Drømmesymboler

Drømme om hår – hvad betyder de? (drømmetydning hår)


Drømmetydning – hår og tab af hår.
Håret er en meget vigtig del af de flestes identitet – hvad end man har det eller ej! Overordnet set symboliserer håret ofte kønslighed – dvs. mandighed (styrke) hos manden og femininitet hos kvinden.

Når man så drømmer man taber det – eller pludselig får mere af det – ja så er der nogle klare sammenhænge her.

Mænds drømme om (eget) hår. For manden symboliserer håret alt det vi normalt forbinder med den ”stærke mand”; mandighed, styrke, beslutnings- og handlekraft. Hvis en mand drømmer at han mister sit hår (enten ved at det falder af, eller han selv eller en anden klipper det af), ja så handler det måske om et tab af styrke og mandighed. I mytologien sidestilles mandens tab af hår med kastration, samt tab af hans frihed.

Kvinders drømme om (eget) hår. Hos kvinden symboliserer håret omvendt typisk femininitet – altså det kvindelige. Så ligesom for manden kan et tab af hår hos kvinden være et symbol på et tab af kvindelighed.

Drømmer du som kvinde at du mister dit (lange eller korte) hår kan du spørge dig selv hvad det er der i dit liv lige nu begrænser din følelse af at være kvinde. Det kan også hænge stærkt sammen med en følelse af, at være mindre attraktiv.

Det er både for mænd og kvinder i øvrigt ikke unormalt at drømme om tab af hår i forbindelse med personlige livskriser, relateret til en følelse af magtesløshed (se også drømme om tab af tænder).

___

Foredrag om ubevidst intelligens og drømme på din arbejdsplads? Den er god nok.

Jeg holder mange foredrag om ubevidst intelligens (og drømme) på arbejdspladser, i foreninger, netværk med videre.

Bl.a. om hvordan du ved at arbejde med – forstå og lytte til – dine drømme, får et meget mere glædes- og energifyldt (arbejds-)liv. Skal jeg komme ud på din arbejdsplads? Læs mere her:

JA – jeg vil også forstå hvordan mine drømme hjælper mig til meget mere energi og glæde!

___

Selvfølgelig er det også interessant hvordan du mister/taber dit hår; klipper du det selv af kan det pege på et tankemønster/en adfærd hos dig selv hvor du på en måde ikke lader dig være den mand/kvinde du er.

Er det en anden – måske din kæreste/partner – der klipper det af, ja så vil et naturligt spørgsmål være, om din partner på nogen måde begrænser dig i din mandlighed/kvindelighed.

Det kan også være, at det mandlige eller kvindelige i dig selv (dvs. din modsatkønnethed) har taget styringen, og du derfor nu har en adfærd der er udpræget mandlig (selvom du er kvinde), eller kvindelig (selvom du er mand).

Hår i drømme som billede på “tankestruktur”. Hvis du drømmer at du klipper alt dit hår af kan det slutteligt også være et billede på, at du kraftigt “ommøblerer”/rekonstruerer din måde at tænke på.

Håret er da billede på måden du tænker på – “det oppe i håret” – og når du ser dig selv klippe det af, er det altså også nogle gange et billede på, at du er i færd med at gøre op med måder du har tænkt på i lang tid.

Har du haft en drøm om hår, som du gerne vil dele? Eller har du selv anvendt drømmetydning på en hårdrøm du har haft, og er nået frem til en spændende tolkning? Kommentér endelig i feltet nederst på siden.

Var dette blogindlæg ikke tilstrækkeligt, og har du brug for yderligere hjælp med tydningen af din drøm? Se Information om drømmecoaching.

Læs også: Hvorfor jeg ikke længere tolker drømme gratis

NOTE: Drømme er 100% individuelle, og når du drømmer om hår betyder det næsten med garanti noget andet for dig end det gør for andre der også drømmer om det, det handler om dig og din livssituation. Drømmetydning er en kunst der skal trænes, og din tolkning af din drøm er kun korrekt hvis du ærligt føler, at den rammer plet – at du ”føler dig ramt” af tolkningen. Det er altid en god idé at drøfte din tolkning med en anden som kender dig godt – bare for at checke om han/hun også kan se tolkningens rigtighed, dvs., om du i din drømmetydning er på rette spor.