12. juli 2012 - Kategori: Drømmesymboler

Hvad betyder det at drømme at man taber sine tænder? (drømmetydning tænder)

drømmetydning tænder drømme om tænder drøm tabe tænder

Drømmetydning tænder. Tab af tænder (eller løse tænder), er et af de mest udbredte drømmetemaer.

Til gengæld er der flere vinkler på hvad det kan betyde – alt afhængig af, hvad der karakteriserer netop din livssituation. Læs om tre gode bud på hvad det kan handle om nedenfor.

Drømme om tænder der falder ud, som billede på en følelse af ikke at slå til.

Mange drømmer at deres tænder falder ud i perioder af deres liv, hvor de føler de har svært ved at slå til.

At tabe sine tænder i en drøm kan da være et billede på, at man har svært ved at håndtere sit liv/de udfordringer man står i – i denne betydning er tænderne nemlig et billede på styrke, vores evne til at “bide fra os”. Følelsen af ikke at slå til er desværre et meget almindeligt fænomen i dag, hvor der stilles meget store krav til os alle.

 

Drømme om tab af tænder som billede på overgangen fra barn til voksen. 

At tabe vores tænder, eller at vores tænder falder ud, er noget vi alle oplever i vores vågne liv – nemlig det tidspunkt i vores liv, hvor vi “smider” mælketænderne (eller “babytænderne”), og får vores permanente “voksentænder”.

Det at tabe tænder i drømme kan derfor handle om lige præcis dette – om at gå fra “barnelivet” til “voksenlivet”, skiftet fra at være afhængig af sine forældre (eller andre!) til at være selvstændig/kunne klare sig selv. Derfor også skiftet fra at lade andre træffe beslutninger om ens liv, til at man selv træffer beslutninger om det der vedrører en selv.

Som voksen skal vi kunne sige til og fra, og i det hele taget kunne give udtryk for vores meninger og holdninger.

(HUSK: Drømmes betydning er stærkt individuel, og dine drømme skal altid sættes i relation til din konkrete livssituation. Få det bedste fundament for at tolke dine egne, og andres drømme, ved at tage mit onlinekursus: Drøm dig i live!)

__

Se med når jeg taler om Danmarks mest drømte drøm – drømme om at tabe sine tænder 🙂

__

Og derfor kan man jo drømme at man taber sine tænder på næsten hvilket som helst tidspunkt i livet… hvilket jo siger noget om hvor svært det er for alvor at indse og efterleve dette; at vi netop er ansvarlige for vores eget liv, samt at vi skal frigøre os fra vores forældre.

I forlængelse af den første tolkningsmulighed – tab af tænder i drømme, som billede på en følelse af ikke at slå til – ja så kan det at man mærker “ikke at slå til”, derfor også være et udtryk for, at man ikke for alvor selv tager ansvar for at løse sine udfordringer. Ikke går nok ind i kampen. Men måske (ubevidst) går og venter på, at andre løser ens problemer.

Og når det kommer til at løse vores udfordringer, og herigennem komme til at leve det liv, vi gerne vil leve, ja så er vi selv ansvarlige for dette. Andre kan støtte, og hjælpe, men det er os der skal tage de nødvendige skridt.

Der kan uden tvivl siges meget om overgangen fra barn til voksen – men at drømme at man taber sine tænder kan altså ofte være et billede på ens proces henimod at blive voksen.

___

Vil du gerne have meget bedre forudsætninger for selv at kunne forstå dine (og andres) drømme?

Jeg har lavet et onlinekursus, der giver dig det bedste fundament for bedre at huske, og især, forstå dine drømme.

Læs mere her: Drøm dig i live! Lær at huske, forstå og bruge dine drømme

___

Det er således ikke unormalt også at drømme om Peter Pan (som jo ikke ville blive voksen), i den fase af ens liv hvor man kæmper med netop det for alvor at blive voksen.

Falder ens tænder let ud i drømmen kan det tyde på, at vi relativt ubesværet bevæger os ind i voksenlivet.

Drømme om tænder der falder ud som billede på forfængelighed.

Omvendt taber nogle også i virkeligheden deres tænder når de bliver ældre, og derfor kan det at drømme at man mister sine tænder også være et billede på en (ubevidst) angst for at blive gammel.

Med andre ord – når man drømmer at ens tænder sidder løst eller falder ud – kan det også handle om forfængelighed, og igen en kamp med det at acceptere at man bliver ældre.

Videnskaben har faktisk fundet, at kvinder under menopausen ofte drømmer at deres tænder falder ud (oftere end kvinder som ikke er i menopausen), måske som et billede på at de oplever sig selv som mindre attraktive. Og drømmen inviterer derfor til at forstå, og bearbejde, den livssituation man står i.

Skærer du tænder når du sover? 

Slutteligt er det også vigtigt at have den meget fysisk/kropslige vinkel med på denne meget udbredte drøm (drømme om at tabe tænder/løstsiddende tænder er en af de mest drømte drømme).

Drømmen kan ganske enkelt være et billede på, at du skærer tænder når du sover. Er det en drøm du bliver ved at have kan det derfor være en god ide for dig, at bestille en tid hos din tandlæge, og lige få checket op.

Mange skærer tænder i perioder af deres liv, hvor de er stressede, og det hænger jo så meget godt sammen med tolkningen præsenteret tidligere i dette blogindlæg, nemlig at drømmen er et billede på, hvordan du kæmper for at holde styr på hvad der sker i dit liv – som så faktisk går udover dine tænder.

Hvad med dig – har du drømt at du mistede dine tænder, eller at de sad løs – og kan du forbinde det til dit vågne liv? Skriv gerne i kommentarfeltet helt nederst på siden. BEMÆRK: Min mulighed for gratis at hjælpe med tolkningen af din drøm er desværre ikke-eksisterende, da jeg får rigtig mange henvendelser.

Læs også: Hvorfor jeg ikke længere tolker drømme gratis (her på siden og i det hele taget)  for en mere dybdegående forklaring.

Var dette blogindlæg ikke tilstrækkeligt, og har du brug for yderligere hjælp med tydningen af din drøm? Se Information om drømmecoaching.

BEMÆRK: Drømme er altid 100% individuelle – din drøm er din egen, og når du drømmer at du taber dine tænder betyder det med stor sandsynlighed noget andet i dit tilfælde end det gør hos din ven/veninde der også drømmer om at miste sine tænder. Hvad din drøm om tænder betyder er således noget du er den absolut bedste til at afgøre. En god pejling på om du i din tolkning af drømmesymbolet tænder har ramt rigtigt, er hvis du føler dig ramt af den givne tolkning. Vil du gerne lære hvordan du tolker dine drømme? Klik dig ind og læs om mine onlinekursus Drøm dig i live!