13. oktober 2014 - Kategori: Drømmesymboler

Hvad betyder drømme om fugle? (drømmetydning fugle)


Drømmetydning fugle.
En fugl er et dyr, og som beskrevet under det generelle symbol Dyr dækker dette typisk over noget instinktrelateret, og altså noget naturligt i os selv.

Fugle i drømme er ofte billeder på elementer som intuition (hjælp fra det ubevidste), åndelighed/spiritualitet (fugle flyver højt), fantasi (som kan være buret inde) eller frihed (fri som fuglen).

Betydningerne kan være mange, især i betragtning af, at der findes mange fuglearter. Fuglens tilstand i drømmen kan også fortælle noget meget centralt.

Fuglen som intuition. Du kan se fugle i dine drømme som en kærkommen hjælp fra det ubevidste – en budbringer som kommer med noget der kan hjælpe dig i din situation, men som du skal gribe og tage imod, inden “fuglen er fløjet”.

Fuglen som frihed og fantasi. Fugle kan flyve, og er fri af de normale jordbunde begrænsninger os mennesker må acceptere. Derfor kan fugledrømme – ligesom drømme hvori vi selv kan flyve (se Flyvedrømme) – ses som et billede på vores evne til at gøre os fri af de begrænsninger vi måtte føle – begrænsninger skabt af os selv eller andre.

Fugledrømmen kan derfor også være et billede på et ønske om at være mere fri – fri som fuglen.

Dette bliver meget tydeligt, hvis du drømmer om fugle i bur – hvordan eller hvor i dit liv er du lige nu spærret inde? Repræsenterer de indespærrede fugle sider af dig selv som du ikke lader udfolde sig i dit liv? (se evt. om skyggesider i bogens kapitel 4).

På samme måde kan vi også drømme at vi er fri som fuglen – eksempelvis efter at vi er stoppet på et arbejde, som har været enormt stressende for os, eller vi er kommet ud af et destruktivt og begrænsende forhold. Men hvordan har fuglen det – frisk og i fuldt vigør – eller er den vingeskudt? Fuglens tilstand siger så noget om, hvordan vi har det efter at have frigjort os.

I og med fuglen er fri af de normale jordbundne begrænsninger os mennesker har, er den ofte et billede på vores egen fantasi. Den kan jo så være (for?) højtflyvende (måske nogle ideer du går og barsler med), eller den kan være enormt begrænset i sin udfoldelse (fuglen er i bur).

___

Foredrag om ubevidst intelligens og drømme på din arbejdsplads? Den er god nok.

Jeg holder mange foredrag om ubevidst intelligens (og drømme) på arbejdspladser, i foreninger, netværk med videre.

Bl.a. om hvordan du ved at arbejde med – forstå og lytte til – dine drømme, får et meget mere glædes- og energifyldt (arbejds-)liv. Skal jeg komme ud på din arbejdsplads? Læs mere her:

JA – jeg vil også forstå hvordan mine drømme hjælper mig til meget mere energi og glæde!

___

Åndelighed. Fugle kan flyve højt, og i dette billede kan fugledrømme også handle om din egen stræben efter åndelighed og spiritualitet, måske en søgen efter en mere dybereliggende mening.

Fuglens farve kan også have en betydning. Hvide fugle kan symbolisere ærlighed og åbenhed (en hvid due fred), sorte fugle kan være billeder på ikke-erkendte sider, altså skyggesider.

I enkelte tilfælde vil fuglene symbolisere noget kvindeligt, hos mandens han indre kvindelige kvaliteter hos kvinden hendes såkaldte selv, den hun er, inderst inde. De enkelte fugletyper kan også have en betydning; ørnen og falken flyver højt og har derfor overblik – men også et skarpt syn, duen kan være en fredsdue etc.

Fugl Føniks er et kendt billede på evnen til genfødsel – at genopstå fra de døde. Dette billede kan være centralt i en personlig forvandlings- og udviklingsproces, hvor gamle egenskaber skal dø (læs også om egen død under symbolet Død). 

Læs også: Hvorfor jeg ikke længere tolker drømme gratis (her på siden og i det hele taget)

NOTE: Drømmetydning er ikke altid lige let – og går du i gang med tyde dine drømme er det essentielt at forstå, at alle drømme er individuelle, så når du har drømt om fugle, ja så betyder det næsten med garanti noget andet for dig end for andre der også har drømt om fugle.

Det centrale er, at du i tolkningen af drømmen føler dig ”ramt” af din tolkning. Drømmetydning kan heldigvis læres – drømmenes sprog er et sprog som alle andre, og drømmetydning bliver lettere med tiden.