5. november 2012 - Kategori: Drømmesymboler

Drømme om at blive kvalt – hvad betyder det? (drømmetydning kvalt)


Drømmetydning kvalt. 
At blive kvalt i drømme er et ikke-sjældent forekommende drømmetema. Der kan være flere vinkler på det – de gennemgås i det følgende.

Drømme om kvælning som billede på at have for travlt. I lighed med at drømme om at drukne kan en kvælningsdrøm være et billede på, at dit nuværende (hektiske) liv ganske enkelt er ved at tage livet af dig.

Finder du denne vinkel relevant for dig og dit liv er det kritisk at du tager din drøm seriøst – du kan ganske enkelt ikke følge med længere, og din hjerne og din krop har brug for, at du gearer ned.

Drømme om at blive kvalt som værende et billede på noget i dig selv der “kvæler” dig/hindrer dig i at trives og udvikles. Denne tolkning er mest udbredt – du kan endda drømme, at du i drømmen er i færd med at kvæle dig selv!

…et meget tydeligt billede på, at du selv på en eller anden måde – i det du gør, siger eller tænker – begrænser dig selv på en måde så meget at du er ved at “dø” af det (rent mentalt/dvs. din “livskraft” er stærkt hæmmet). En kvinde på 30 år drømte eksempelvis gentagne gange, at en meget gammel kvinde ville kvæle hende.

Hun var på det tidspunkt single, og levede et liv, hvor hun mest holdt sig hjemme/isolerede sig, og desuden – grundet tidligere livserfaringer – gjorde alt for at undgå kontakt med fyre/mænd som faktisk var interesseret i hende. Drømmen fortalte hende, at hun – alt for tidligt i hendes liv – var begyndt at have vaner som mere passede på en gammel dame.

På samme måde kan der være andre ting i dig selv, som ganske enkelt “kvæler dig” og hindrer dig i at udfolde dit liv – men som du ikke er bevidst om.

___

Foredrag om ubevidst intelligens og drømme på din arbejdsplads? Den er god nok.

Jeg holder mange foredrag om ubevidst intelligens (drømme) på arbejdspladser, i foreninger, netværk med videre.

Bl.a. om hvordan du ved at arbejde med – forstå og lytte til – dine drømme, får et meget mere glædes- og energifyldt (arbejds-)liv. Skal jeg komme ud på din arbejdsplads? Læs mere her:

JA – jeg vil også forstå hvordan mine drømme hjælper mig til meget mere energi og glæde!

___

I forlængelse af dette kan der også være tale om, at det liv du lever lige nu, det syn du har på dig selv, den omgangskreds, eller det job du har, er ved at “tage livet af dig”. Der er mange ting – i dig selv og uden for dig selv – der kan “kvæle” dig, og hindre dig i fuld udfoldelse.

Slutteligt er der også cases som peger på, at en drøm om at blive kvalt ganske enkelt kan skyldes at du har svært ved at trække vejret når du sover – måske fordi du har ligget skævt, eller har en fysisk lidelse som gør det svært for dig at trække vejret.

Læs også: Hvorfor jeg ikke længere tolker drømme gratis (her på siden og i det hele taget)

Har du haft en drøm om at blive kvalt/druknet? Del gerne ud i kommentaren nedenfor.

NOTE: Drømmetydning er en relativt svær kunst – især da drømme altid er 100% individuelle.. Det er derfor slet ikke sikkert, at tolkningerne ovenfor passer ift. din kvælningsdrøm.

Har du brug for hjælp med drømmetydning – eksempelvis af en drøm du har haft hvor du oplever at du er ved at kvæles – da er du meget velkommen til at skrive i kommentaren på dette indlæg.

Michael