14. maj 2022 - Kategori: graviditetsdrømme

Babyer (/børn), der kan gå og tale ved fødslen – hvad betyder det? (drømmetydning, graviditetsdrømme)

drømmetydning forvokset baby der kan tale og gå fra fødslen

Drømmetydning babyer / børn der kan tale og gå fra fødslen.

Dette drømmetema er meget hyppigt forekommende hos gravide.

Drømme om babyer, der er større end normalt ved fødslen, ja, måske babyen (barnet!) endda kan tale og/eller gå, er noget mange gravide, især førstegangsfødende, har. Ofte vil drømmene være et billede på, hvordan du, den gravide, bonder med dit barn.

Det vil sige, hvordan du lige nu forholder dig til dit barn, måske ved at tale med barnet i drømmen – eller i virkeligheden. Det er jo på mange måder lettere at forholde sig til et barn, der kan tale og gå (ligesom en selv), end det er at forholde sig til et stærkt afhængigt og reelt hjælpeløst barn.

Den gravide førstegangsfødende vil ofte – og helt naturligt – være usikker på, hvordan det vil være at forholde sig til og drage omsorg for et lille barn, som hverken kan tale eller gå, og altså ”bare ligger der”.

Et ubevidst ønske om at kommer derhen hvor det er lettere. En gængs tolkning af disse drømme er, at de afspejler et ubevidst ønske hos den gravide om at komme derhen, hvor fødslen og den første krævende tid er overstået.

Og følelsen i drømmen, måske også når man vågner, er da så ofte også netop en følelse af lettelse (til trods for drømmens mangel på realisme). Hele drømmen kan således mindske eller måske i en periode helt fjerne tankerne (frygten, bekymringerne) om den forestående fødsel. Og derfer skal du bare nyde de drømme – og leve dig ind i, også i vågentilværelsen, denne “tunen ind på” – bonding – med dit barn.

Drømme om forvoksede babyer som ubevidste forventninger. Og sidst, men ikke mindst kan drømme om forvoksede babyer, der kan tale og gå og måske er iklædt tøj, også afspejle ubevidste og måske voksende forventninger til det ufødte barn.

Er det en tolkning, der giver mening for dig, er der god grund til at erkende og arbejde med de forventninger. Hvorfor opstår disse forventninger – og handler de mere om dig selv og måske ikke-indfriede drømme og bedrifter, end de handler om dit barn?

Jeg opfordrer dig meget til at læse hele afsnittet ”HVAD?! – Mit barn kan gå og tale fra fødslen?!” i bogens kapitel 6, da det vil hjælpe dig til at arbejde med dette tema.

I bogen “Når gravide drømmer” kan du således læse endnu mere om betydningen af at drømme om at føde babyer der kan og tale fra fødslen, og ikke mindst om alle de andre store og mindre drømmetemaer som ofte gravide har. Når du som gravid prøver at forstå dine drømme vil du oftest finde langt større ro i graviditeten, og du kan gå ind i fødsel og moderskab med langt større tillid.

gravides drømme når gravide drømmer michael rohde

Bogen kan du læse mere om og købe her:

Når gravide drømmer – forstå dine drømme og find ro i graviditen

 

 

 

 

 

Tilbage til oversigt over drømme under graviditeten:

Drømme under graviditet A-Å

BEMÆRK: Drømme under graviditeten handler ofte om ubevidste tanker – ofte bekymringer, men også glædelige ting – som du har. Ved at arbejde med dine graviditetsrelaterede drømme – her drømme om forvoksede babyer, der kan gå og tale, og måske har tøj på, fra fødslen – kan du bearbejde alt det der ubevidst rumsterer i dig under din graviditet. Det kan hjælpe dig til at gå mere tillidsfuld og afklaret ind i fødsel og moderskab (/forældreskab).