8. maj 2022 - Kategori: graviditetsdrømme

Drømme om at abortere som gravid – hvad betyder det?

drømme om at abortere mens under graviditet hvad betyder det

At drømme man aborterer under en graviditet – hvorfor drømmer man det?

Til at starte med;  der er langt langt flere gravide der drømmer om abort, end der er gravide, der rent faktisk aborterer, og det er et meget ofte forekommende drømmetema under en graviditet.

I langt de fleste tilfælde vil drømme om abort afspejle frygten for abort. Men der kan også være mere positive grunde til, at sådanne drømme optræder. Drømme om abort kan nemlig også ses som en del af aktiveringen af den gravides indre omsorgssystem.

Når du som gravid drømmer, at du aborterer, vil det ofte afstedkomme frygt, angst og måske endda sorg i drømmen og/eller, når du vågner. Ved dette fremprovokeres ofte en reaktion hos dig, som resulterer i en opdagelse af, hvor knyttet du allerede er til dit barn. Drømmen bidrager altså til, at du knytter dig endnu mere til dit barn.

I drømmelitteraturen er der masser af eksempler på drømme, der mere profetisk har forudsagt en egentlig forestående abort. Din egen følelse i drømmen og efterfølgende, når du er vågnet af den, kan måske fungere som en pejling på, om der er grund til egentlig bekymring.

Måske du er blevet mindre bekymret i forhold til din drøm om at abortere efter nu at have læst, hvordan sådanne drømme ofte er et billede på en ubegrundet frygt og desuden er en del af aktiveringen af dit indre omsorgssystem.

Er du stadig meget bekymret, er der god grund til at gøre, hvad du kan for at få forsikring om, at alt er, som det skal være med dit barn. Måske hos din jordemoder eller hos en læge.

Endnu en mulig tolkning er den, at du måske ubevidst har noget i dig, som lige nu faktisk godt kunne tænke sig at abortere. Det er en lidt mere tabubelagt tolkning, men den giver mening oftere, end hvad de fleste tror.

Måske er du (ubevidst) ved at få øje på, hvor stor en omvæltning det at få et barn (/det næste barn) kommer til at være, og en drøm, hvori du aborterer, kan være et udtryk for et lidt forbudt ønske om ikke at føde og få et barn.

Eller måske du er jaloux på dit barn, fordi du oplever, at det allerede får en del opmærksomhed, måske mere end du selv oplever at få? Giver denne tolkning mening for dig, er der god grund til at arbejde med denne erkendelse. Hvorfor har du modstand mod at føde, og hvordan kan du i højere grad komme til accept af, at det skal du?

I min bog “Når gravide drømmer” kan du læse endnu mere om betydningen af at drømme om at abortere når man er gravid, og ikke mindst om alle de andre store og mindre drømmetemaer gravide ofte har. Når du som gravid prøver at forstå dine drømme vil du oftest finde langt større ro i graviditeten, og du kan gå ind i fødsel og moderskab med langt større tillid.

gravides drømme når gravide drømmer michael rohde

Bogen kan du læse mere om og købe her:

Når gravide drømmer – forstå dine drømme og find ro i graviditen

 

 

 

 

 

Tilbage til oversigt over drømme under graviditeten:

Drømme under graviditet A-Å

BEMÆRK: Drømme under graviditeten handler ofte om ubevidste tanker – ofte bekymringer, men også glædelige ting – som du går rundt med indeni. Ved at arbejde med dine graviditetsrelaterede drømme – her drømme om abort – kan du bearbejde alt det, der ubevidst rumsterer i dig under din graviditet. Det kan hjælpe dig til at gå mere tillidsfuld og afklaret ind i fødsel og moderskab (/forældreskab). Faktisk indikerer forskningen at du ved at forholde dig til dine drømme under graviditeten kan komme til at føde på kortere tid (fødslen bliver hurtigere og mere smertefri) – fordi du er meget afklaret med det, der venter på den anden side af fødslen. Resultat? Du giver mere slip under fødslen og holder ikke ubevidst igen.