Sådan bliver det dig, der opfinder den næste “Google” (det er nemmere end du tror)
Ingen tvivl om, at Googlestifter Larry Page er skarp i pæren. Måske i nogle tilfælde også lidt ud over det sædvanlige. Men hans store hemmelighed er ikke hans intellekt. Det er noget helt helt andet.
Læser du med her vil jeg lære dig det trick som Larry brugte til at opfinde Google.
Og jo, du kan også finde ud af det. Faktisk er det meget nemt.
Larrys hemmelige værktøj er hans natlige drømme.
Jo, du læste rigtigt. Og måske det er her, du allerede er klar til at stå af og klikke væk?
Lad være med det. Gør du det, er du alt for hurtig, og jeg tænker du formodentlig også gerne vil kunne det Larry kan?
Larrys historie kort
Det var da Larrys hoved var helt fyldt op af tanker om, hvordan man laver verdens hurtigste søgemaskine, at han en nat drømte; “jamen man kan da bare downloade hele Internettet, og så søge i det!”
Praktisk talt hvad Google er, en konstant opdateret indeksering af hele Internettet, lokalt på Googles egne servere.
Det er derfor det går så hurtigt, når vi søger på Google. Vi søger jo ikke på nettet. Vi søger direkte på Googles server. Og Larry kender godt værdien af, at bruge sine drømme, så han skyndte sig at skrive drømmen ned. Noget der senere kom ham til gode.
Til gode på den der “75 mia. USD i årlig omsætning”-måde.
De fleste kender det med at vågne om morgenen, med et løsning på et problem. Men uendeligt mange (geniale) ideer og løsninger når aldrig frem til bevidstheden, fordi de fleste af os ikke kan huske vores drømme (og jo du drømmer også, 2 timer hver nat for at være præcis).
Larry er så bidt af drømme, at der i dag står “sleep pods” på gangene hos Google. Han kender nemlig den – bogstavelig talt – meget kontante værdi af, at tage sig en “morfar” på en arbejdsmæssig – eller privat – problemstilling.
Sådan husker du dine drømme
Det er egentlig ganske nemt. Drømmene (dit ubevidste) er lige som mennesker. De vil gerne elskes!
Du skal helt grundlæggende vise dine drømme interesse for at kunne huske dem. Så hvordan gør du det? Prøv følgende:
1. Sig til dig selv flere gange i løbet af dagen, og ikke mindst lige inden du går i seng: “Jeg vil gerne huske mine drømme når jeg vågner, jeg vil gerne huske mine drømme når jeg vågner.” Forsøg at mene det når du siger det. Et meget simpelt trick, som kan gøre underværker.
2. Dokumenter dine drømme. Skynd dig at skrive det du kan huske ned (også helt små elementer), hurtigst muligt efter du er vågnet af en drøm. Eller endnu bedre – indtal det på din smartphones diktafon (de fleste smartphones har en diktafon-app, ellers download den). Hvis der er meget detalje i drømmen er det hurtigere at indtale den. Du skal have pen/papir, eller din smartphone liggende klar, så du ikke først skal finde det. Hvis smartphone; sørg for at det sidste du åbnede inden du lagde dig til at sove var diktafonappen, og ikke Facebook.
3. Begynd at reflektere over dine drømme. Det vil sige, prøv at tænke over, hvorfor du drømmer det du gør. Nogle gange er drømmesproget lige til – som i Larrys tilfælde med Google – andre gange er de mere kryptiske i sproget. Men der vil oftest være det jeg kalder et link til vågenlivet. En forbindelse til det der sker i dit vågne, bevidste liv. Måske en forbindelse til det problem – praktisk eller mere følelsesmæssigt – du tumler med på arbejdet, eller noget andet der fylder meget i dine tanker. Spørg dig selv; hvorfor drømmer jeg det jeg gør? Hvordan kan det jeg drømmer, være et billede på det der sker i mit liv lige nu?
Vidste du at Barack Obama aktivt bruger sine drømme til at udvikle sig som leder og menneske? Jo den er god nok.*
Kom godt i gang med at udnytte dit ubevidstes enorme kræfter
Jeg lever af, at hjælpe folk som dig til at huske – og forstå – dine drømme. Sådan, at også du kan udnytte dit ubevidstes enorme kreative kræfter, til at lykkes bedre med det du gør. Som leder, medarbejder, ja i det hele taget som menneske.
Og jeg vil mægtig gerne komme ud og inspirere dig og dine kolleger til, hvordan I alle aktivt kan bruge Jeres drømme til at blive endnu bedre til det I gør. Også hvordan I kan blive meget bedre til at huske Jeres drømme.
Noget jeg i al beskedenhed er god til. Jeg har blandt andet fået Berlingske Tidendes Nyhedsmagasins talentpris for mine evner som formidler.
Skriv til mig på mail@michaelrohde.dk – eller ring på 28450975.
Lige nu er det til en ekstraordinært god pris; hvis du booker et foredrag med mig inden jul (som så bare skal afvikles i løbet af 2017, uden at vi lige nu sætter en præcis dato på), så kan du få det til DKK 10.000,- (normalt 14.000,-). Hvis foreningsregi er prisen DKK 7.000,-
Se også min profil på foredragsholderportalen Strongmind.dk – foredrag til erhvervslivet. Eller læs mere her på min egen hjemmeside.
*Barack Obama, “Dreams from my father” (selvbiografi), 2004.
Jeg drømmer stort set hver nat, kan for det meste også huske mine drømme, men en ting jeg er glad for er at hvis jeg vågner for at gå på toilettet, så kan jeg for det meste fortsætte drømmen, lige som hvis man læser en bog og fortsætter efter at ha’ lagt den fra sig.
Jeg ved ikke om andre også gør det fordi det er helt almindeligt, for det er ikke sådan at jeg tænker over at fortsætte drømmen, det sker bare.