6. december 2012 - Kategori: Drømmesymboler

Drømme om afføring – hvad betyder det? (drømmetydning afføring, lort, toilet)


Drømmetydning afføring (lort) / urin / toilet. 
Nogle forskrækkes over at drømme at de laver afføring i drømme (eller andre ord for det samme; “skider” / “laver lort” / fækerer).

Det handler dog oftest om, at vi skiller os af med noget psykisk (tanker, erindringer, handlemønstre) som egentlig har været noget “lort” (dvs. tyngende) at bære rundt på.

At tisse i drømme kan betyde det samme. Men der kan være flere vinkler på at lave afføring / tisse i drømme.

Afføring (lort) i drømme som billede på at vi skiller os af med noget der har tynget os psykisk. En mand drømte, at han – imens han i drømmen sad og talte med en terapeut – ”sked”/lavede afføring i meget store mængder. Det var enormt pinligt for ham at sidde der og “skide” imens terapeuten så på.

Kort forinden havde han i virkeligheden præcis siddet og lettet sit hjerte til en terapeut. Et meget klassisk billede på hvordan det at fækere (“skide”) i drømme kan forstås som at vi skiller os af med noget som har kostet os en masse (negativ) energi rent psykisk.

Manden havde længe gået rundt med en masse tanker om hvorvidt han skulle gå fra hans kone eller ej. Han syntes det var en enormt pinlig drøm – og det handler jo så om, at det var enormt grænseoverskridende og egentligt pinligt for ham endelig at fortælle alle hans mange tanker til en anden.

Mange gange ”skider” (eller tisser) vi dog i drømme mens vi sidder på toilettet – og dér kan toilettets placering give en vink om, hvorvidt det er på arbejdet, derhjemme eller et tredje sted, at vi har behov for at komme af med vores ”lort”.

At ”tørre sit lort af” på en anden. Vi kan også drømme, at vi sidder og smører vores lort på en anden – symbolsk forstået som at vi “tørrer vores lort af” på den anden – et udtryk man jo også anvender i dagligdagssproget.

___

Foredrag om ubevidst intelligens og drømme på din arbejdsplads? Jeg holder mange foredrag om ubevidst intelligens (og drømme) på arbejdspladser, i foreninger, netværk med videre.

Bl.a. om hvordan du ved at arbejde med – forstå og lytte til – dine drømme, får et meget mere glædes- og energifyldt (arbejds-)liv. Skal jeg komme ud på din arbejdsplads? Læs mere her:

JA – jeg vil også forstå hvordan mine drømme hjælper mig til meget mere energi og glæde!

___

Psykologisk set taler man da ofte om, at vi ”projicerer” vores egne bekymringer, eller måske endda uheldige (uerkendte) sider over på en anden – dvs. man tillægger en anden person nogle egenskaber som denne slet ikke har.

Tværtimod er det én selv der har dem, men man vil bare ikke se det i øjnene, og i stedet går man rundt og irriteres over hvor arrogant, og pisse irriterende den anden (de andre) er – mens det egentlig er en selv man burde irriteres over.

Drømmen hvor du sidder og ”tørrer dit lort af på den anden” kan så fortælle dig, at dette er noget du gør; tillægger du andre irriterende egenskaber uden belæg?

I forlængelse af dette kan vi i virkeligheden/den vågne verden finde på at sige, at ”det (eller ham/hende) vil vi da skide på”, og kan så drømme at vi reelt (billedligt) skider på dette eller ham/hende.

Oversvømmede toiletter i drømme kan være et billede på, at vi er ved at svømme over af kedelige/negative tanker (psykisk energi), og at vi har svært ved at komme af med det.

Har du haft en drøm om afføring? Del endelig ud i kommentaren nederst på siden.

Var dette blogindlæg ikke tilstrækkeligt, og har du brug for yderligere hjælp med tydningen af din drøm? Se Information om drømmecoaching.

Læs også: Hvorfor jeg ikke længere tolker drømme gratis (her på siden og i det hele taget)

NOTE: Drømmetydning er ikke altid lige let – og går du i gang med tyde dine drømme er det essentielt at forstå, at alle drømme er individuelle, så når du har drømt om at du ”laver lort”, ja så betyder det næsten med garanti noget andet for dig end for andre der drømmer det samme. Det centrale er, at du i tolkningen af drømmen føler dig ”ramt” af din tolkning. Drømmetydning kan heldigvis læres – drømmenes sprog er et sprog som alle andre, og drømmetydning bliver lettere med tiden.