23. september 2019 - Kategori: Drømmesymboler

At drømme om heste – hvad betyder det? (drømmetydning hest)

drømmetydning hest - drømme om heste - hest i drøm

Drømmetydning hest. De er flotte og fantastiske dyr – men hvad betyder det at drømme om heste? Der er flere vinkler på det, og de gennemgås i det følgende.

En hest = din krop! Hesten jo er fra gammel tid noget, der transporterer os rundt. Og i dette billede ses en hest, når den optræder i vores drømme, ofte som et billede på vores krop. I dag drømmes dog oftere om cykler eller biler i dette billede (se også blogindlægget Bil).

En udslidt, eller måske døende hest, kan derfor ses som et billede på, at din krop lige nu er udbrændt (ved at bukke under af stress?).

Både kan du have kørt dig selv får hårdt længe, og måske du i lang tid rent fysisk har misligholdt din krop ved ikke at motionere? Og hvordan med din kost?

En analogi jeg elsker, er ideen om reelt at forestille dig, at du ejer en hest. Ville du så behandle hesten, som du behandler din krop lige nu?

Det vil sige give den det at spise, som du selv spiser. Bruge den, holde den i form, i det omfang selv holder krop din i form lige nu. Eller ville du gøre noget andet?

En stærk hest i en drøm ville i denne tolkning være et billede på en stærk og velholdt krop. En syg hest kan give anledning til at overveje, om du er fysisk syg.

Drømmer du det gentagne gange, kan det give mening at gå til læge, og få undersøgt, om alt er, som det skal være.

Har du en hest i virkeligheden? Så vil det selvfølgelig give mening at undersøge drømmen i forhold til, om drømmen er en kommentar på din relation til din hest. En kommentar på noget, der er sket i virkeligheden for nyligt – en dagsrest.

I en mere spirituel tolkning ses hesten i en drøm, som et billede på en dynamisk og mental kræft (hestekræfter), der bærer os mennesker frem. På samme måde vil en udslidt hest da være et billede på en stor mangel på denne vitalitet (energi) i livet, hvorfor det er vigtigt at lede efter hvad der i dit liv tapper dine kræfter.

Og omvendt – en stærk hest kan spirituelt være et billede på, hvordan du lige nu i dit liv står stærkt, og er fyldt op med stærke mentale ressourcer (livskræfter). Kræfter, som du aktivt kan gøre brug af.

I forlængelse af dette kan hesten i din drøm ses som en instinktiv kraft, som du kan tune ind på og bruge. ‘

Du kan ”overgive” dig, og lade dig føre af din hest – fremfor, at det er dig, der fører hesten.

Hesten som sexuelt billede. Heste i drømme kan også symbolisere en stærk seksuel kraft eller tiltrækning. Vi taler jo også i dag om at ”ride” under et samleje. Drømmer du at du rider på en hest kan det derfor være et billede på, at du i dit liv lige nu har utrolig godt fat i en stærkt seksualkraft i dig selv. Især, hvis det er en god oplevelse.

Er det en mindre god oplevelse, kan det symbolisere det modsatte. Altså hvordan lige nu måske ikke har så god forbindelse til din egen seksuelle drivkraft.

Det kan også være et billede på, hvordan du lige nu tæmmer dine seksuelle drifter, nogle gange som en god ting, andre gange som en dårlig ting.

For at afgøre hvad der er mest rammende, kan du se på, hvordan din kontakt med hesten er.

En anden vinkel på det at ride på en hest kan også afspejle, hvordan du lige nu har en rigtig god kontakt til naturen/det naturlige i dig selv. En slags ”oneness” med naturen.

En sort hest kan afspejle mørke kræfter (ikke nødvendigvis i betydningen af onde kræfter, men mere ubevidste kræfter, hengemt i det ubevidste / i mørket).

En hvid hest i en drøm kan symbolisere redning – prinsen på den hvide hest. Kræfter i dig selv, der kommer dig til undsætning.

drømmetydning hvid hest sort hest drøm

Og måske er denne hvide hest en modpol til et liv, der lige nu opleves gråt/trist. Drømmen kan da opfordre dig til at få kontakt til denne hvide hest i dig selv. Du kan tænke – hvad kunne være vildt sjovt at gøre i mit liv lige nu? Hvad ville gøre mig glad? Og så gøre det.

Har du drømt om en hest – del gerne ud i kommentaren nedenfor.

 

Tilbage til oversigten over drømmetemaer:

 

BEMÆRK: Arbejdet med drømme / drømmetydning kan hurtigt blive useriøst og overfladisk. Din drøm om en hest skal altid relateres til dit vågne bevidste liv. Et godt spørgsmål du derfor kan stille til din drøm, er det følgende: Hvordan kan denne drøm på nogen måde være relevant for mit vågne bevidste liv?

Også selvom den i udgangspunkt virker ”mærkelig”. Og en god pejling på at du i din tolkning af drømmen har ramt rigtigt er, at du mærker en dyb følelse i maven af at dér ramte vi plet.

 

Kilder: Tom Chetwynd – Drømmens Symbolik, Theresa Cheung – The Dream Dictionary from A-Z, Betty Bethards – The Dream Book, og egen tilvirkning.