5. september 2012 - Kategori: Drømmesymboler

Drømme at køre i bil – hvad handler det mon om? (drømmetydning bil, hest)

At køre i bil i drømme er typisk et billede på din bevægelse fremad i livet. Det har ofte en stor betydning at du netop kører i bil – fremfor eksempelvis at køre i bus (offentligt transportmiddel, hvor du “følger strømmen, se blogindlæg om at køre i bus).

Når du kører bil kører du jo “din egen vej” – men hvad nu hvis du er passagerer i bilen, og ikke chauffør – hvem er det så der “styrer” dit liv? Bilen kan yderligere være et billede på din krop, dvs. det der dagligt “transporterer” dig rundt i tilværelsen, og derfor kan bilens tilstand give dig et vink om din krops selvsamme.

For meget fart på i dit liv lige nu? Drømmer du, at du mister føringen/kontrollen med din bil (måske virker bremserne ikke, måske kan du pludselig ikke se instrumentbrædtet?), da kan det være et billede på, hvordan du i dit liv lige nu har alt, alt for travlt.

Så travlt at du er ved at miste kontrollen over dig selv/dit liv – drømmen kan illustrere, hvordan tilværelsen “kører af sted med dig”, hvor det jo burde være omvendt. På denne måde kan drømmen også vise, at du er i fare for at blive stressramt (især hvis du også ser bilen som et billede på din krop, se næste afsnit).

Bilen som billede på din krop. Før i tiden var heste i drømme et billede på din krop (enkelte drømmer stadig om heste i denne betydning) – nu er det oftest biler der optræder i denne betydning (kører du endnu ikke bil kan en cykel også være et udtryk for dette). Det handler om, at det jo er dette transportmiddel som bringer dig fremad og rundt omkring i livet.

Det er bilen/cyklen du bruger til at bevæge dig. Derfor kan typen af bil og bilens tilstand sige meget om din krops tilstand. Drømmer du om en nedslidt/meget brugt bil kan det derfor være et billede på at din krop ganske enkelt er slidt ned. I en meget presset periode drømte jeg selv for nogle år tilbage at jeg kørte rundt i en firhjulet stor jeep, som havde fået en enkelt bule på kølerhjelmen – men som stadig buldrede derudaf uden problemer.

Drømmen gav mig ro på ift. min bekymring om hvorvidt jeg nu sled for meget på min krop. I en alder af (på det tidspunkt 34 år), ja så stillede jeg mig tilfreds med at have fået en lille bule på en ellers stærk krop.

Et par år senere drømte jeg til gengæld at jeg kørte bil, og at bilen blev oversvømmet/”druknede”. Et meget stærkt billede på, at nu havde jeg alt for travlt i mit liv, og at jeg skulle sætte farten ned.

___

Foredrag om ubevidst intelligens og drømme på din arbejdsplads? Jeg holder mange foredrag om ubevidst intelligens (og drømme) på arbejdspladser, i foreninger, netværk med videre.

Bl.a. om hvordan du ved at arbejde med – forstå og lytte til – dine drømme, får et meget mere glædes- og energifyldt (arbejds-)liv. Skal jeg komme ud på din arbejdsplads? Læs mere her:

JA – jeg vil også forstå hvordan mine drømme hjælper mig til meget mere energi og glæde!

___

At køre i bil som billede på din bevægelse frem i livet. Når du kører i bil er du på vej fremad; på vej et sted hen. Modsat når vi kører i bus (som har en fastlagt rute), ja så er det at køre i bil i drømme et billede på en mere frigjort bevægelse.

I hvert fald når det er dig selv der er chauffør! Drømmer du at du sidder på passagersædet eller bagerst – og at det er din partner, din far/mor eller andre der er chauffør – ja så skal du måske stille dig selv spørgsmålet hvem det er der egentlig er “chauffør” i dit vågne, bevidste liv; er det dig selv; eller er du i højere grad styret af andre?

NOTE: Drømme er 100% individuelle, og når du drømmer om at at køre bil betyder det med høj sandsynlighed noget andet for dig end for andre der drømmer det samme. En tolkning af en drøm er kun korrekt hvis du føler dig “ramt” af den – hvis du virkelig kan mærke, at “YES!” – det er mig det der, det er det det handler om! Spørg evt. en der kender dig godt om din tolkning mon kan passe.

Var dette blogindlæg ikke tilstrækkeligt, og har du brug for yderligere hjælp med tydningen af din drøm? Se Information om drømmecoaching.

Læs også: Hvorfor jeg ikke længere tolker drømme gratis

Har du drømt om at køre i bil? Del endelig ud i kommentaren.