3. september 2015 - Kategori: Drømmesymboler

Drømme om ild – hvad betyder det? (drømmetydning ild, brand)

Drømmetydning ild. Ild i drømme er ofte et billede på stærke følelser / passion, og det er centralt at kigge nærmere på hvor eller hvad der eksempelvis brænder, eller hvor intens ilden er.

Det kan være svært at tolke ilddrømme, da en drøm om at dit barndomshjem brænder, på den ene side kan være et billede på det følelseskaos du måske går rundt med i kraft af hændelser i din barndom, men på den anden side et billede på, hvordan du i dit indre netop tager afsked med dit barndomshjem, og det du forbinder med det.

Ild som billede på stærke følelser / passion. Voldsomme ildebrande eller store bål kan i dine drømme være et billede på selvsamme i dig selv – altså at du er fyldt op af voldsomme konflikter, stærke følelser (vrede, eller omvendt, kærlighed?).

Vi taler i dagligsproget om brændende kærlighed, at puste til ilden med videre. Billeder på hvordan ild igen symboliserer stærke følelser – af positiv og negativ karakter. Indre ildebrænde kan derfor symbolisere en indre konflikt du enten ikke håndterer, eller du måske lige nu netop håndterer.

___

Foredrag om ubevidst intelligens og drømme på din arbejdsplads? Den er god nok.

Jeg holder mange foredrag om ubevidst intelligens (drømme) på arbejdspladser, i foreninger, netværk med videre.

Bl.a. om hvordan du ved at arbejde med – forstå og lytte til – dine drømme, får et meget mere glædes- og energifyldt (arbejds-)liv. Skal jeg komme ud på din arbejdsplads? Læs mere her:

JA – jeg vil også forstå hvordan mine drømme hjælper mig til meget mere energi og glæde!

___

En skovbrand kan være et billede på nogle følelser, som er ude af kontrol, og breder sig hurtigt (alt efter hvad der konkret sker i drømmen). Ild i håret kan være et billede på nogle stærke følelser opstået i kraft af dine tanker (hovedet).

Ild som billede på transformation / opgør med fortiden. På samme måde, som ilden kan symbolisere nogle mere voldsomme og ofte destruktive følelser i dig selv, så kan drømme om ild eller ildebrand også være et positivt billede på et opgør med – en udrensning af – negative oplevelser.

Eksempelvis når – som nævnt indledningsvist – dit barndomshjem brænder, som et billede på, at du nu endeligt gør op med din barndom, eller måske en barnlig adfærd.

Eller hvis du selv står i et kæmpe flammehav, og enten er i et sandt smertehelvede, eller måske ikke rigtig er berørt af flammerne/varmen. Det kunne være et billede på hvordan du måske gennemgår en indre rensningsproces, hvor du igen siger farvel til gammel/forældet tænkning og adfærd (se også Død), og på denne måde gør klar til en ny og bedre udgave af dig selv.

Læs også: Hvorfor jeg ikke længere tolker drømme gratis (her på siden og i det hele taget)

Note: Drømmetydning er en ikke altid ligetil kunst, og det er centralt at forstå, at din drøm er din egen. Så når du drømmer om ild handler det højst sandsynligt om noget andet for dig end det gør for andre, som også drømmer om ild. Og det er ikke sikkert at de mulige betydninger ovenfor overhovedet er relevante for dig.