10. september 2012 - Kategori: Drømmesymboler

Drømme om at være gravid, hvad kan det handle om? (drømmetydning gravid)


Drømmetydning gravid.  
Drømme hvori du er gravid kan have flere betydninger – især bestemt af hvorvidt du i virkeligheden er gravid eller ej.

Er du gravid handler det med stor sandsynlighed om dine tanker, bekymringer, håb m.v. i forbindelse med (igen?) at skulle være mor.

Er du ikke gravid i virkeligheden handler det oftest om noget ganske andet, hvorfor mænd også kan drømme at de er gravide.

Gravid i drømme mens du i virkeligheden er gravid. Det er videnskabeligt vist, at kvinder der er gravide drømmer umådeligt meget mere om babyer end de gør når de ikke er gravide. Og det er måske ikke så underligt i betragtning af, hvor stor en omvæltning det er at blive mor – for første gang, men også anden eller tredje gang.

Dog – især for førstegangsfødende opleves ofte mareridtdrømme fyldt med angst og bekymring; vil jeg blive en god mor, har jeg det der skal til? Hvad kræver barnet af mig? Drømmene kan også handle om den gravide kvindes ændrede kropsbillede, og det er heller ikke unormalt at drømmene hos den gravide kvinde omhandler  forventninger til barnets far.

Drømmene fungerer på denne måde som en slags ventil for alle de følelser og tanker der i det vågne liv måske holdes nede, og netop derfor er drømmene et fantastisk udgangspunkt for at få øje på hvad der reelt rør sig i kvinden af tanker og bekymringer – og således kan drømmene være et vigtigt værktøj i forebyggelsen af psykiske komplikationer efter fødslen.

Se Michael Rohde tale om drømme i Go’ Aften Danmark

___

Foredrag om ubevidst intelligens og drømme på din arbejdsplads? Den er god nok.

Jeg holder mange foredrag om ubevidst intelligens (og drømme) på arbejdspladser, i foreninger, netværk med videre.

Bl.a. om hvordan du ved at arbejde med – forstå og lytte til – dine drømme, får et meget mere glædes- og energifyldt (arbejds-)liv. Skal jeg komme ud på din arbejdsplads? Læs mere her:

JA – jeg vil også forstå hvordan mine drømme hjælper mig til meget mere energi og glæde!

___

Gravid i drømme hvor du ikke i virkeligheden er gravid. Det er jo en ganske anden situation hvis du drømmer at du er gravid – men i virkeligheden ikke er det! …det vil sige (i parantes bemærket); nogle gange kan drømmene fortælle dig at du er gravid uden at du er vidende om det, men ofte vil du jo normalt selv finde ud af det ved fraværende menstruation, graviditetstests med videre. Så når du drømmer du er gravid og reelt ikke er det – ja så er der oftest noget andet på spil.

Og her kommer drømmenes fantastiske sprog igen til sin ret. I en sådan situation kan en graviditet afspejle vordende projekter, ideer m.v. som du går og “barsler” med, potentielt også nye sider af dig selv. Derfor kan en mand også drømme at han er gravid! Dette aspekt – at drømme du er gravid hvor du reelt ikke er det – er derfor også tæt forbundet med drømme hvori du føder, eller hvor babyer optræder – alt sammen som billeder på nye/potentielle sider af dig – eller større ideer du sætter i verden (se blogindlæg om babyer i drømme).

Drømmer du at du aborterer vil det i denne tænkning være et billede at projektet/ideen går tabt. Slutteligt kan der – med freudianske briller på – også være tale om, at du – hvis du er kvinde – reelt gerne vil være gravid – altså at det er et ønske for dig.

Jeg har selv drømt at jeg var gravid – og at jeg fødte igennem min mave/navle! Meget sjov oplevelse især nu da jeg er mand 🙂 Men det var altså imens jeg gennemlevede større forandringer i mit liv, og mange ideer til hvad jeg skulle være “når jeg blev stor” fødtes. Hvad med dig – har du drømt at du var gravid mens du egentlig ikke var det? Skriv gerne i kommentarfeltet nedenfor.

 

Tilbage til oversigten over drømmetemaer:

 

Michael

Referencer:

Ole Vedfelt, Din Guide til Drømmenes Verden (Gyldendal 2012)

Eileen Stukane, The Dreamworlds of Pregnancy (1985)

Tom Chetwynd, Drømmens Symbolik, Borgens Forlag (1983)