16. september 2012 - Kategori: Drømmesymboler

Drømme om babyer og børn – hvad betyder de? (drømmetydning baby, børn)


Drømmetydning baby/børn.
De er jo oftest portrætterede som nuttede og kære, som på billedet – men hvad handler det om, når vi drømmer om babyer – og børn?

Det kan handle om flere ting afhængig af vores livssituation, men ofte handler det om potentielle, uudviklede sider af os selv, eller “spæde” projekter vi går og arbejder med, der kan vokse sig store. Der er dog flere vinkler på det at drømme om babyer og børn. 

Baby i drøm som billede på ny livsmulighed, ny side af personlighed eller nyt projekt.  Babyer er jo små væsener, der kan vokse op og blive alle mulige ting.

Når vi i vores drømme ser babyer eller børn er en vigtig tolkningsmulighed netop denne; kunne denne baby eller dette barn (i drømmen) være et udtryk for et nyt projekt jeg for ikke så længe siden har sat i søen?Og hvordan trives barnet (projektet) så? Eller er det ganske enkelt sider af mig selv, som jeg ikke har fået øje på, som jeg i højere grad skal dyrke/videreudvikle?

Jeg drømte selv – da jeg på et tidspunkt i min karriere takkede ja til en udstationering i USA – om en kvinde som lagde flere hundrede døde babyer ned i en grav. Det var for mig et tydeligt billede på hvordan jeg ved at fortsætte min daværende karriere lukkede helt ned for andre udviklingsmuligheder.

På samme måde kan børn og babyer i dine drømme være billeder på muligheder som du kan dyrke og videreudvikle – eller lade være.

Nogle psykoanalytikere/terapeuter taler ligefrem om, at vi skal holde styr på vores indre børnehave – de umådeligt mange sider af os selv, som gerne vil tilgodeses; vi skal jo så gøre vores bedste til at tilgodese alle – i rette mængder, og på rette tidspunkt.

Børn og babyer i drømme som billede på vores egne barnlige sider. En anden vinkel på tilstedeværelsen af børn (eller babyer) i vores drømme er den umiddelbart ligefremme, at de kan være billede på vores egne barnlige (babyagtige?) sider.

Hvis du drømmer om et barn som opfører sig urimeligt og måske ikke vil acceptere de “rammer og strukturer” (krav?) der bliver trukket ned over hovedet på ham/hende, ja da kan et godt spørgsmål være om du måske nogle gange på næsten barnlig vis beklager dig over de uundgåelige krav og rammer som f.eks. dit arbejde, eller dit nye liv som mor/far, trækker ned over hovedet på dig.

Men det er jo ikke ensbetydende med, at det at have barnlige sider er en negativ ting.

___

Foredrag om ubevidst intelligens og drømme på din arbejdsplads? Jeg holder mange foredrag om ubevidst intelligens (og drømme) på arbejdspladser, i foreninger, netværk med videre.

Bl.a. om hvordan du ved at arbejde med – forstå og lytte til – dine drømme, får et meget mere glædes- og energifyldt (arbejds-)liv. Skal jeg komme ud på din arbejdsplads? Læs mere her:

JA – jeg vil også forstå hvordan mine drømme hjælper mig til meget mere energi og glæde!

___

Måske kan vi ubevidst lægge bånd på en positivt “barnlig” tilgang til tilværelsen hos os selv – den som eksempelvis kunne være et udtryk for en enorm åbenhed over for andre, den som kan se det sjove i næsten alt, som tænker og agerer mere frit, etc.

Dette er jo gode “barnlige” egenskaber, og det er vigtigt at vide, hvordan “barnet i dig selv” trives. Så som altid i drømmetydning er det vigtigt, at du går til drømmen fra flere vinkler.

Betydningen af barnets alder. I forlængelse af ovenstående er der nogle meget interessante betydninger af barnets alder i drømme. F.eks. kan barnets alder i drømmen være et billede på alderen på et projekt du har søsat/påbegyndt (eksempelvis et to-årigt barn som billede på den butik du åbnede for to år siden, eller det parforhold du indledte for to år siden).

Meget vigtigt kan barnets alder også være et udtryk for den alder du havde, da noget væsentligt (måske traumatisk eller på anden måde intenst) skete for dig i dit liv, da du havde samme alder som barnet.

Drømme om babyer og børn hos gravide. For en god ordens skyld skal jeg også her nævne, at det er helt naturligt, og forskningsmæssigt vist, at gravide kvinder drømmer umådeligt meget mere om babyer og børn end ikke-gravide kvinder – se dette blogindlæg om at være gravid i drømme.

Var dette blogindlæg ikke tilstrækkeligt, og har du brug for yderligere hjælp med tydningen af din drøm? Se Information om drømmecoaching.

Læs også: Hvorfor jeg ikke længere tolker drømme gratis

Har du haft en drøm om babyer/børn, som du gerne vil dele? Eller har du selv anvendt drømmetydning på en “babydrøm” du har haft, og er nået frem til en spændende tolkning? Kommentér endelig i feltet nederst på siden.

NOTE: Drømme er 100% individuelle, og når du drømmer om babyer eller børn handler det næsten med garanti om noget andet for dig end det gør hos din ven/veninde, som også har drømt om babyer eller børn. Drømmetydning er nogle gange en svær kunst, og en given tolkning af en drøm er kun korrekt hvis du føler dig “ramt” af den. Derfor er det ikke sikkert at ovenstående tolkningsmuligheder er relevante for dig.