2. august 2012 - Kategori: Drømmesymboler

Drømme om edderkopper – hvad betyder det? (drømmetydning edderkopper)

Drømmetydning edderkopper. Edderkopper i drømme kan være ulækre og skræmmende – ligesom edderkopper er det for de fleste af os i virkeligheden!

Men hvad betyder det når vi drømmer om edderkopper? Der er flere vinkler – men mest af alt smager de lidt grimt de der edderkoppedrømme…

Drømme om edderkopper som noget negativt moderligt/kvindeligt. Edderkoppen spinder sit spind, og indfanger andre mindre insekter i det. Drømmer du om edderkopper kan du spørge dig selv, om du enten er offer for at være blevet fanget ind – og holdt fast – eller om det er dig der fanger nogen ind og holder dem fast i dit “spind”?

Edderkopper i drømme repræsenterer ofte en konflikt til drømmerens egen mor (moderbinding) – relateret til det væv af følelser og forventninger som barnet er spundet ind i. Blandt nogle edderkoppearter er hunnen større end hannen, og hos nogle arter bider hunedderkoppen hovedet af hannen efter parring – et billede på hvordan den feminine figurs kærlighed fortærer.

___

Foredrag om ubevidst intelligens og drømme på din arbejdsplads? Den er god nok.

Jeg holder mange foredrag om ubevidst intelligens (og drømme) på arbejdspladser, i foreninger, netværk med videre.

Bl.a. om hvordan du ved at arbejde med – forstå og lytte til – dine drømme, får et meget mere glædes- og energifyldt (arbejds-)liv. Skal jeg komme ud på din arbejdsplads? Læs mere her:

JA – jeg vil også forstå hvordan mine drømme hjælper mig til meget mere energi og glæde!

___

I virkelighedens verden kunne dette være moderen, som forhindrer sin søn i at finde sin egen kvinde, ved at ødelægge den fremspirende kærlighed hos ham.

Eller moderen der er for omklamrende over for hendes børn – eller lidt i samme billede – den meget bemødrende “omsorg” en kvinde kan have for sin mandlige partner – resulterende i at partneren ikke udvikler sig og ikke agerer selvstændigt.

På denne måde kan en drøm om edderkopper også være billede på et problematisk forhold til det moderlige i sig selv – altså; drømmer du om edderkopper kan du have et problematisk forhold til hvad der handler om det moderlige, din egen moderlighed over for andre, eller din egen relation til din mor.

Som en sidste bemærkning kan denne negative “feminine” adfærd også findes hos en mand selvom det ikke er så udbredt, der er nok mere tale om, at manden bliver for faderlig over for eksempelvis sin partner, eller sine medarbejdere på en arbejdsplads, og så er edderkoppen ikke det rigtige billede.

Har du drømt om edderkopper – eller har du en anden vinkel på det med edderkopperne? Skriv endelig i kommentaren. For mig er det i hvert fald ikke så underligt at de fleste af os syntes at edderkopper er en smule klamme…

Var dette blogindlæg ikke tilstrækkeligt, og har du brug for yderligere hjælp med tydningen af din drøm? Se Information om drømmecoaching.

Læs også: Hvorfor jeg ikke længere tolker drømme gratis

NOTE: Drømmetydning er ikke altid lige let – og drømme er altid 100% individuelle, så når du har drømt om edderkopper betyder det næsten med garanti noget andet for dig end det gør for din ven/veninde, som også har drømt om edderkopper.