6. august 2012 - Kategori: Drømmesymboler

Drømme om sex – måske med en fremmed – hvad betyder det? (drømmetydning sex)


Drømme om sex – 
hvad handler det om? Du drømmer at du går med en fremmed hjem, I har en fantastisk kemi – og de seksuelle energier slår nærmest gnister imellem Jer.

Du vågner om morgenen og er fuldstændig fyldt op af drømmen, og har den bedste følelse i kroppen – næsten som at du har fået orgasme (måske du faktisk har fået orgasme…).

Problemet er, at du ikke ved hvem den fremmede er – og hvad det lige var der skete. Men helt igennem fantastisk det var det. Hvad kan det mon betyde?

Tidligere undersøgelser viser, at ca. hver ottende af vores drømme handler om sex. En canadisk undersøgelse blandt studerende viste, at drømme om sex kommer ind på andenpladsen over de drømme vi husker allerbedst. En drøm om sex kan være et billede på flere ting:

Sex i drømme som billede på følelser overfor – eller relationen til – andre. Drømme udtrykker sig symbolsk, og sex i drømme handler mange gange mere om følelser end det handler om reel sex.

Hvis en mand eksempelvis drømmer, at han har sex med sin mor kan det være et billede på nogle stærke følelser i relationen til hans mor – altså en stærk moderbinding. Således kan man også have sex med venner, veninder, og altså familiemedlemmer uden at det er noget man skal blive enormt flov over, eller tro, at man er fuldstændig forskruet i sine seksuelle lyster.

Det handler på denne måde mere om stærke følelsesmæssige forbindelser, hensigtsmæssige som mindre hensigtsmæssige.

___

Foredrag om ubevidst intelligens og drømme på din arbejdsplads? Den er god nok.

Jeg holder mange foredrag om ubevidst intelligens (drømme) på arbejdspladser, i foreninger, netværk med videre.

Bl.a. om hvordan du ved at arbejde med – forstå og lytte til – dine drømme, får et meget mere glædes- og energifyldt (arbejds-)liv. Skal jeg komme ud på din arbejdsplads? Læs mere her:

JA – jeg vil også forstå hvordan mine drømme hjælper mig til meget mere energi og glæde!

___

Sex i drømme som billede på kontakt med indre kvaliteter. Drømmen skildret ovenfor hvor du går hjem og har sex med en fremmed kunne være et klassisk billede på en drøm, der fortæller om indre forbindelser til sider af dig selv, repræsenteret ved den du har sex med.

Derfor kan en kvinde som har sex med en fremmed mand være et billede på en (måske manglende) kontakt med de mandlige kvaliteter i hende selv.

Mandlige kvaliteter i drømme kunne være sådan noget som at have retning i livet, ikke at være afhængig af hvad andre syntes, samt handlings- og beslutningskraft. På denne måde kan en mand også drømme om at have (homoseksuel) sex med en anden måske “rockeragtig” eller “grov” mand, som udtryk for en (manglende?) kontakt med de mere rå mandlige sider af ham selv.

Mænd kan også drømme om sex med en kendt eller fremmed kvinde, som et billede på (manglende?) indre kontakt med de kvaliteter kvinden repræsenterer for ham.

Eksempelvis behøver drømme om sex med ekskæresten ikke at handle om en skjult/ubevidst lyst til at komme tilbage til ekskæresten – men mere et ønske om kontakt med de sider af sig selv, som ekskæresten repræsenterer – måske musikalitet, handlingskraft eller hvad det end måtte være.

Se i øvrigt dette indlæg om utroskab i drømme.

Sex i drømme som billede på seksuelle komplikationer. Slutteligt kan drømme om sex også være et billede på reelle seksuelle problemstillinger. Det er vigtig at lægge mærke til præcis hvad der sker i drømmen; er der vanskeligheder i samlejet, er der andre ting der giver et hint om eventuelle seksuelle problemstillinger?

Noget ikke-udlevet? Ikke-seksuelle drømme kan også være et billede på seksuelt relaterede emner.  En kvinde kan eksempelvis drømme, at hun bevogter indgangen til en hule med næb og klør – og at INGEN mænd må komme ind – et billede på en måske uhensigtsmæssig seksuel forsigtighed.

Hvad med dig – har du haft nogle drømme om sex som du syntes gav dig en tydelig illustration af et element i dit liv? Del endelig i kommentaren, gerne anonymt/med alias.

Var dette blogindlæg ikke tilstrækkeligt, og har du brug for yderligere hjælp med tydningen af din drøm? Se Information om drømmecoaching.

Læs også: Hvorfor jeg ikke længere tolker drømme gratis

NOTE: Drømme om sex er mangefacetterede, og følelser og sex er komplicerede størrelser. Derfor er det naturligvis vigtigt at du gør dig klart, at dine egne sexdrømme handler om dig og dit liv; at din sexdrøm er din sexdrøm. Tolkningerne ovenfor passer måske slet ikke til de sexdrømme du har haft. Det er vigtigt, at du med din tolkning af din drøm føler dig “ramt” af tolkningen, at du virkelig kan mærke at “yes, det er sgu mig det der, det er dét det handler om”! Derfor er det altid en god idé at have en anden at  tale om drømmen med / forklare din tolkning til – måske en god ven, partner, eller en terapeut.

Referencer:

Calvin S. Hall (1953/1966)

Nielsen, T.A., Zadra, A. et al. (2003)

Vedfelt, Ole (2012)