21. august 2012 - Kategori: Drømmesymboler

Drømme at man er nøgen – hvad kan det handle om? (drømmetydning nøgen)


Nøgen i drøm.
Du drømmer du går nøgen rundt blandt en masse andre mennesker, og du er helt OK med det… Mærkeligt? Ikke når det er i en drøm… Omvendt kan du også drømme om at du går nøgen rundt blandt andre – og syntes det er enormt pinligt! Der er flere vinkler på det at drømme at man er nøgen.

Drøm om at være nøgen som billede på, at du er okay med at du er den du er. Hvis du går rundt blandt andre mennesker, er nøgen, og ikke lader dig mærke med det, med tværtimod virker meget afslappet omkring det, ja så kan det være et billede på, at du er meget okay med at være den du er.

Du har ikke noget at skjule over for andre, du er præcis som Gud har skabt dig, kunne man sige. Tøj er jo meget noget vi bruger til at fortælle noget om hvem vi er – hvad end det er den “sande” historie vi fortæller med vores tøj – “klæder skaber folk” som man siger.

Når du så drømmer at du er nøgen – ja så kunne det pege på, at det ikke længere er dine klæder der “skaber” dig – det gør du selv.

___

Foredrag om ubevidst intelligens og drømme på din arbejdsplads? Den er god nok.

Jeg holder mange foredrag om ubevidst intelligens (drømme) på arbejdspladser, i foreninger, netværk med videre.

Bl.a. om hvordan du ved at arbejde med – forstå og lytte til – dine drømme, får et meget mere glædes- og energifyldt (arbejds-)liv. Skal jeg komme ud på din arbejdsplads? Læs mere her:

JA – jeg vil også forstå hvordan mine drømme hjælper mig til meget mere energi og glæde!

___

Drøm om nøgenhed som billede på en ubehagelig blottelse/afsløring. Er de dominerende følelser i din nøgendrøm tværtimod skamfuldhed og/eller pinlighed, ja så kan det pege på flere ting. Eksempelvis at du skammer dig over hvem du er, eller at du på en måde er blevet “blottet” – dvs. at noget om dig er blevet “afsløret”, noget som du helst ikke vil have skulle afsløres – eller måske ikke engang selv havde fået øje på før nogle andre “blottede” det for dig.

Betegnelsen “klædt af til skindet” bruger man jo også i forståelsen af, at man er blevet rippet for alle sine penge – og nu står der “helt nøgen”.

Har du haft en drøm om at være nøgen? Del endelig ud i kommentaren nedenfor!

Var dette blogindlæg ikke tilstrækkeligt, og har du brug for yderligere hjælp med tydningen af din drøm? Se Information om drømmecoaching.

Læs også: Hvorfor jeg ikke længere tolker drømme gratis

NOTE: Det at drømme at du er nøgen kan altså betyde flere ting. Som i alle andre drømme er du nødt til at spørge dig hvad det kan betyde i din situation – det er slet ikke sikkert at tolkningerne ovenfor passer på dig. Det kritiske er, at du i din tolkning føler dig “ramt” – du kan mærke meget tydeligt, at det du er noget frem til passer. Du kan evt. drøfte din drøm og tolkning med en som kender dig rigtig godt for at be-/afkræfte tolkningen.

 

Referencer:

Ole Vedfeldt; Din Guide til Drømmenes Verden

Mirza Mølgaard