6. september 2013 - Kategori: Drømmesymboler

Hvad betyder det at drømme at munden er fuld? (drømmetydning, munden fuld, proppet, blokeret)

drømmetydning mund proppet drømme om proppet mund klistret substans i halsen


Drømmetydning proppet / fuld mund. 
Mange drømmer at deres mund er fyldt op af mad, tyggegummi eller andet, som gør det helt og aldeles umuligt at snakke, og måske oplever de endda en følelse af at blive kvalt.

I det følgende gives en bud på, hvad en proppet mund i drømme kan betyde.

Munden er et meget vigtigt organ – et sted hvor vi indtager føde (og skiller os af med føde hvis det ikke er godt for os – altså opkast).

I drømme er mad ofte et billede på psykisk/mental energi (se dette blogindlæg om føde/mad i drømme), og derfor kan munden være et billede på hvordan vi indtager og “fordøjer” udefrakommende oplevelser, eksempelvis af følelsesmæssig karakter.

Blive ved at hive noget ud af munden (tyggegummi, mad eller andet) som billede på, at der er noget ubehageligt vi vil/bør skille os af med

Du kan drømme at din mund er fyld af en tyggegummilignende substans, og at du konstant forsøger at hive alt tyggegummiet ud af munden – men der bliver ved at være noget tilbage – som om det slet ikke har nogen effekt at forsøge at hive det ud.

Dette kunne være et billede på, at du har “slugt”/oplevet noget ubehageligt, som du ubevidst prøver at skille dig af med. Men fordi du ikke aktivt gør noget ved det i vågentilstanden, ja så bliver du ved at være fyldt op af “tyggegummiet”. Det vil sige den oplevelse eller de tanker, som du ikke får gjort noget ved.

På samme måde kan du opleve, at dette som du har “slugt” er ved at kvæle dig – fordi du ikke skiller dig af med det (e.g. får talt med nogen om det).

Vi kan eksempelvis kæmpe en brav kamp for at skille os af med oplevelser, eller løgne som vi er blevet “fodret” med som børn.

___

Foredrag om ubevidst intelligens og drømme på din arbejdsplads? Den er god nok.

Jeg holder mange foredrag om ubevidst intelligens (drømme) på arbejdspladser, i foreninger, netværk med videre.

Bl.a. om hvordan du ved at arbejde med – forstå og lytte til – dine drømme, får et meget mere glædes- og energifyldt (arbejds-)liv. Skal jeg komme ud på din arbejdsplads? Læs mere her:

JA – jeg vil også forstå hvordan mine drømme hjælper mig til meget mere energi og glæde!

___

Proppet eller blokeret mund som billede på ikke at blive hørt 

Du kan også drømme, at din mund på en eller anden måde er blokeret, og at du derfor er hindret i at tale (eksempelvis med gaffatape, eller andet som direkte forhindrer dig i at kunne tale).

Det kan ganske enkelt være et billede på, at du ikke får meldt ud, og sagt til og fra i forskellige situationer.

Hvad er det da for et mentalt gaffatape du har klistret over din mund – og har du selv eller andre sat det der? Det er jo så kun dig der kan fjerne det.

 

En sidste alternativ tolkning er, at dit ubevidste forsøger at fortælle dig, at nu har du sagt nok, nu skal du klappe i.

 

Har du drømt om noget af ovenstående eller noget der minder om? Del gerne ud i kommentaren nedenfor.

 

Tilbage til oversigten over drømmetemaer:

 

NOTE: Drømmetydning er nogle gange en svær kunst. Når du arbejder med at tolke en drøm er det centralt at du i din tolkning virkelig føler dig “ramt” af den – at du virkelig kan mærke at “ja for pokker, det er lige præcis det det handler om!” Derfor er det slet ikke sikkert, at tolkningsmulighederne ovenfor rammer plet i din situation.