5. februar 2013 - Kategori: Drømmesymboler

Mad / spise i drømme – hvad betyder det? (drømmetydning mad, spise, drikke, føde)

Drømmetydning mad. Mange drømmer at de spiser i drømme. I virkelighedens verden er føde jo næring for kroppen – i drømmenes verden er mad ofte et billede på psykisk næring; styrke, omsorg eller visdom/indsigt. Det vigtige er så i hvilken kontekst maden spises, og hvilken mad det er!

At spise/drikke i drømme som billede på psykisk næring/omsorg. Jeg drømte selv engang, at besøgte en del af min familie – og at jeg sad hos dem og fik et rigtig godt og nærende måltid.

Når jeg kom hos denne del af familien havde jeg det godt og var glad. Der var ingen tvivl om, at når jeg var her, så var jeg i trygge hænder og mærkede kærlighed og omsorg. Drømmen var for mig meget tydelig ift. lige præcis aspektet med at spise i drømme som værende et billede på at “indtage” psykisk næring/omsorg.

På denne måde er det således også set, at folk som er i en positiv psykisk udviklingsproces drømmer, at de spiser næringsrige og velsmagende måltider – eller at forholdene de spiser under bliver bedre og bedre.

Forholdene der spises under. I forlængelse af dette er det derfor meget værd at bide mærke i forholdene man spiser under, og hvem man spiser med (hvis nogen). Dette kan nemlig være et stærkt billede på, hvorvidt der hvor man er i drømmen giver én gode (sunde) psykiske vilkår; om man trives eller mistrives.

Jung var meget optaget af moderens rolle (eller mere præcist, det “arketypisk moderlige”) ift. dette. Der er eksempler på, at drømme at man lever under næringsfattige kår i sine forældres hjem/sit barndomshjem, at man af sin mor/far serveres en sur karton mælk m.v.

I begge tilfælde et billede på, hvordan opvækstvilkårene ikke har været særlig gode ift. den mentale udvikling, med mangel på omsorg/kærlighed.

___

Foredrag om ubevidst intelligens og drømme på din arbejdsplads? Den er god nok.

Jeg holder mange foredrag om ubevidst intelligens (drømme) på arbejdspladser, i foreninger, netværk med videre.

Bl.a. om hvordan du ved at arbejde med – forstå og lytte til – dine drømme, får et meget mere glædes- og energifyldt (arbejds-)liv. Skal jeg komme ud på din arbejdsplads? Læs mere her:

JA – jeg vil også forstå hvordan mine drømme hjælper mig til meget mere energi og glæde!

___

Typen af mad og drikke. Det kan også være værd at bide mærke i lige præcis hvad det er du drikker/spiser. Fra gammel tid har man i overtro spist forskellige typer af kød – i håbet om at tilrane sig dyrets egenskaber.

På denne måde kan det du spiser i drømme være et billede på hvad du lige nu i dit liv er i færd med at udvikle til at være en del af din egen adfærd og tænkning.

Yderligere er det igen interessant, om det er næringsrig eller næringsfattig kost. Altså hvorvidt det er “tomme kalorier” eller nærende (fiberrig/proteinholdig/vitaminrig) kost du spiser.

Eksempelvis kan du drømme, at du sidder hos en ven/veninde, og spiser et kilo matadormix (tomme kalorier). Aftenen før har du måske i virkeligheden netop besøgt ham/hende, og vedkommende har måske forsøgt at hjælpe dig i en svær situation – men du har kun mærket en meget midlertidig trøst;

Jeres samtale har mest af alt været overfladisk/intetsigende; du har med andre ord ikke fået særlig meget ægte (psykisk) næring/støtte med derfra.

Var dette blogindlæg ikke tilstrækkeligt, og har du brug for yderligere hjælp med tydningen af din drøm? Se Information om drømmecoaching.

Læs også: Hvorfor jeg ikke længere tolker drømme gratis

Har du haft en spændende/”mærkelig” drøm omkring mad/det at spise? Del endelig ud i kommentaren.

Michael

NOTE: Drømmetydning er nogle gange en svær kunst. Når du arbejder med at tolke en drøm er det centralt at du i din tolkning virkelig føler dig “ramt” af den – at du virkelig kan mærke at “ja for pokker, det er lige præcis det det handler om!” Derfor er det slet ikke sikkert, at tolkningsmulighederne ovenfor rammer plet i din situation.