22. februar 2019 - Kategori: Foredrag drømme og ubevidst intelligens

Wauw! Hvad du og dine kolleger opnår ved at udnytte Jeres ubevidste intelligens

Et anderledes foredrag om - ubevidst intelligens og drømme - Michael Rohde

Et spørgsmål jeg tit får: “Michael – hvad er ubevidst intelligens, og hvad får vi ud af at udnytte denne bedre?”. Jeg svarer kort og præcist på begge spørgsmål nedenfor.

For det første; der er mange grunde til at du og dine kolleger i langt højere grad bør tappe ind i Jeres ubevidste intelligens. Vel og mærke hvis I ellers er som de fleste, og slet ikke gør det endnu.

Lad mig tage de to største grunde.

1. Ved ikke at udnytte Jeres ubevidste intelligens går I glip af ufatteligt mange fede ideer og løsninger på arbejdsmæssige udfordringer

Vidste du, at søgemaskinen Google og brandnavnet Nike begge er resultatet af mennesker (Googlestifter Larry Page og Nike-medstifter Jeff Johnson), der har formået at udnytte deres ubevidste intelligens? At Paul McCartneys sang Yesterday blev skabt fordi Paul på samme måde havde en god forbindelse til hans ubevidste intelligens?

 

Foredrag ubevidst intelligens drømme Michael Rohde

Og hvad vil det så sige for dig at “have en god forbindelse til din ubevidste intelligens”?

Det handler om at kunne huske dine natlige drømme, og heldigvis er det meget nemt igen at lære at huske dine drømme (en fast del af mine foredrag). Og jeg siger “igen”, for som barn var du rigtig god til det.

Så kort og godt; du kan ikke udnytte din ubevidste intelligens, hvis du ikke kan huske dine natlige drømme. Dine natlige drømme ER din ubevidste intelligens.

Google, brandnavnet Nike og sangen ”Yesterday” er alle resultatet af natlige drømme, der kunne huskes, og straks blev dokumenteret.

Derfor; hvis du – og dine kolleger – ikke er gode til at huske Jeres drømme kan du bide spids på, at I misser utroligt mange arbejdsmæssigt kreative ideer og løsninger.

Og lige til at toppe ovenstående; du kan aktivt spørge din ubevidste intelligens til råds om en given problemstilling, og få et svar samme nat. Den er god nok – drømmeinkubation hedder metoden.

Og som alle mine andre pointer når jeg taler om ubevidst intelligens, så er der også forskning bag.*

Tænk på, hvor du og din arbejdsplads ville være hvis I evnede at udnytte Jeres ubevidste intelligens meget mere?

Og så til grund nummer to for, at du og dine kolleger i langt højere grad bør tappe ind i Jeres ubevidst intelligens.

2. Du er kun en skygge af dig selv og dine evner, når du ikke udnytter din ubevidste intelligens

For at sige det meget simpelt; har du ikke for vane at udnytte din ubevidste intelligens – med andre ord; huske og forstå dine natlige drømme – så er der overordentlig stor sandsynlighed for, at du slet ikke folder dig ud som det fantastisk (ressource-)stærke og dygtige menneske du er.

De fleste af os går nemlig rundt og “putter os” lidt, gemmer os i mængden, og FORSTÅR slet ikke hvor meget vi har at byde på. Eller også TØR vi ganske enkelt ikke være så fantastiske, dygtige og kreative som vi i virkeligheden kan være.

Og det gælder vel og mærke også dine kolleger.

DERFOR, hvis du og dine kolleger ikke har for vane at tappe ind i Jeres ubevidste intelligens, så gemmer I højst sandsynligt på et helt ufatteligt stort potentiale, som slet ikke udleves.

Udnyttelsen af din ubevidste intelligens fører til betragteligt højnet selvindsigt (i styrker og udviklingsområder, indre ubevidste barrierer med videre), højere selvværd, og bedre relationer til andre (herunder dine kolleger). Dette er hvad forskningen har fundet. **

Og så kan jeg da tilføje, at tidligere præsident Barack Obama bruger sin ubevidste intelligens på præcis denne måde. Blandt andet har Obama brugt forståelsen af sine natlige drømme til at blive stærkere i rollen som leder, men også som far og ægtemand. Det er meget levende beskrevet i hans biografi fra 2004.***

OG hvad med dig; har du en følelse af, at du har meget mere at byde på? At du kan folde dig MEGET MERE UD end du indtil nu har gjort?

TÆNK på, hvor du og din arbejdsplads ville være, hvis du og dine kolleger for alvor turde være så GODE og fantastiske som I er?

Dette var de to største årsager til at du og dine kolleger i langt højere grad skal tune ind på Jeres ubevidste intelligens. Der er mange flere gode grunde. Men dem – og hvordan I udnytter den ubevidste intelligens meget mere – vil jeg glæde mig til at fortælle om på din arbejdsplads.

Foredrag (på dansk og engelsk), om hvordan du og dine kolleger tapper ind i Jeres ubevidste intelligens, og løfter organitationen til helt nye højder?

Dansk: www.michaelrohde.dk/foredrag

Engelsk: www.michaelrolsen.com/booking

* Eksempelvis Deirdre Barrett (for en oversigt); The Committee of Sleep: How Artists, Scientists, and Athletes Use Dreams for Creative Problem-solving- and how You Can, Too, Pensylvania State University Og Deirdre Barrett; A study of dream incubation for problem solving, Dreaming, Vol. 3, No. 2, 1993.

** Eksempelvis Hill, C. E. (2004). Introduction to Dream Work in Therapy: Facilitating Exploration, Insight, and Action Dream Work in Therapy: Facilitating Exploration, Insight, and Action. Washington: American Psychological Association. Og; Ijams, K., & Miller, L. D. (1996). The effects of dream-disclosure on self-awareness and relational intimacy. Ph.d., Wayne State University.

*** Barack Obama, Dreams from my Father, Broadway Books, 2004