14. september 2016 - Kategori: Diverse

Sådan bliver du en meget bedre leder på kun 7 minutter

Det mest oversete, men ekstremt effektive, ledelsesværktøj.

 

 

 

 

Når jeg har holdt foredrag for en virksomhed, et HR-netværk, en VL-gruppe eller en forening, er responsen altid den samme:

“Det vidste jeg slet ikke om drømme!”. “Det er jo på ingen måde hokus pokus!”

“Hold da op, det giver jo bare så meget mening, selvfølgelig! Jeg kan slet ikke vente med at komme igang med at bruge mine drømme!”

Og ja, 7 minutter er den tid det tager dig at indtale det du kan huske, fra den forgangne nats drømme, på din smartphones diktafon. Og det er endda nok højt sat.

Det oversete værktøj er det simple, at bruge indholdet af dine egne, natlige drømme til at blive en langt bedre leder. Hvis du nu er ved at klikke væk – så vent lige lidt, for jeg er slet ikke færdig, og du er alt for hurtig.

Også hvis du tænker – jamen jeg drømmer aldrig! – så er sandheden nemlig mere præcist, at du lige nu ikke kan huske dine drømme. Noget du kan lære.

De fleste kender følelsen af at vågne med en løsning på noget de har tumlet med. Det ærgerlige er bare, at det langt fra er alle drømmenes ud-af-boksen-løsninger der når frem til bevidstheden, primært fordi de fleste af os ikke kan huske vores drømme.

Vi drømmer alle to timer hver nat, og når vi tror vi “aldrig” drømmer, så er det altså ganske enkelt forkert – vi kan bare ikke huske vores drømme.

Søgemaskinen Google er et helt banalt eksempel på en kreativ idé, “opfundet” i en drøm. Googlestifter Larry Page var i de meget tidlige Internetdage helt opslugt af tanker om, hvordan man kunne lave verdens hurtigste søgemaskine. Lige indtil han en nat havde en drøm. En drøm han vel og mærke kunne huske, og straks skrev ned.

Han drømte, at man da bare kunne downloade hele Internettet og så søge i det. Og det er jo det Google er – en indeksering af hele Internettet lokalt på Googles egne servere – hvorfor det går så vildt stærkt når vi søger på Google.

Det største udbytte af drømmearbejdet ligger dog slet ikke i forhold til at udtænke kreative løsninger på “praktiske” (/tekniske) problemer.

Den største gevinst af drømmearbejdet er på det personlige plan som leder, medarbejder – menneske!

Arbejdet med dine drømme giver:

  • Stærkt øget selvindsigt
  • Højere selvtillid, og
  • Bedre relationer til andre*

 

JA TAK – jeg vil gerne blive klogere på hvordan jeg husker – og forstår – mine drømme! >>>

 

Så når du tænker over indholdet af dine drømme er effekten blandt andet en stor indsigt i, hvordan du fungerer i rollen som leder eller medarbejder (eller far/mor, kæreste og ven for den sags skyld). Hvor du er stærk, hvor du er mindre stærk. Hvilke uhensigtsmæssige ting du gør – helt ubevidst.

Og du finder i dine drømme også svar på de mere følelsesmæssige udfordringer du har – på jobbet, og i privatlivet.

Vidste du, at USA’s præsident Barack Obama aktivt bruger sine drømme til at udvikle sig som leder og menneske? Og det vel at mærke ikke kun via drømme, der er meget ligetil at forstå som Larry Pages Googledrøm, men også de mere komplekse og “mærkelige” drømme.**

Drømmesproget er lettere at forstå end de fleste tror, og kan – lige som alle andre sprog – læres.

 

JA TAK – jeg vil gerne blive klogere på hvordan jeg husker – og forstår – mine drømme! >>>

 

Fra mit eget liv kan jeg fortælle, hvordan jeg i rollen som leder i medicinalindustrien via en drøm pludselig forstod, hvorfor jeg havde så svært ved at sige fra over for en medarbejder der gerne ville forfremmes. Dette til trods for, at jeg vidste med mig selv, at det syntes jeg ikke vedkommende var klar til.

Drømmen ændrede totalt mit syn på mig selv som leder, og gjorde det i det hele taget meget lettere for mig at være leder efterfølgende.

Alt dette – inklusiv hvad min egen drøm faktisk indeholdt – vil jeg umådeligt gerne komme ud i din virksomhed og fortælle om. Altså hvordan du og dine kolleger proaktivt kan udnytte drømmene til at tænke mere end almindeligt meget ud af boksen (opfinde jeres egen “Google”). Tage bedre beslutninger, opnå meget bedre resultater – og i det hele taget performe og trives bedre på jobbet.

Jeg vil selvfølgelig også gerne fortælle Jer hvad I kan gøre, for meget bedre at kunne huske Jeres drømme (hvilket i øvrigt er meget mere, end at have pen og papir liggende klar på natbordet). Samt hvordan I skal forstå drømmenes ofte meget kreative billedsprog.

Og jeg gør det i øvrigt meget gerne på engelsk.

Måske i forbindelse med at I har en team/company day, hvor det skal handle om de drømme – altså den anden slags drømme – I har for virksomhedens fremtid. En strategidag. Eller en dag hvor I bare gerne vil inspireres ud over det sædvanlige.

Her et par udtalelser fra nogle af dem jeg før har holdt foredrag for:

Skriv til mig på mail@michaelrohde.dk, eller ring på 28450975, og lad os tage en snak.

Du kan også læse mere her: www.michaelrohde.dk/foredrag

* Eksempelvis Hill et.al., 2013: The Dreamscape of Psychodynamic Psychotherapy: Dreams, Dreamers, Dream Work, Consequences, and Case Studies. Dreaming, 23(1)2013, Wayne State University.

**Barack Obama: Dreams from My Father: A Story of Race and Inheritance, Broadway Books, NY 2004