9. juni 2016 - Kategori: Drømmesymboler

Hvad betyder det at drømme om fisk (drømmetydning fisk, hval, haj)

Drømmetydning fisk (hval, haj). Havet (vand) er ofte et billede på vores dybe ubevidste lag (se også symbolet Vand), hvorfor fisk – og andre dyr der lever i havet – kan ses som et billede, på det der befinder sig i vores ubevidste.

Arten af fisk – og hvor tæt denne art lever på overfladen – kan sige noget om hvor dybt i de ubevidste lag drømmen kommer fra, og i det hele taget noget om, hvad det er fisken i din drøm symboliserer.

De fleste fisk indgår i menneskets fødekæde, og i forlængelse af dette ses fisk i drømme ofte som et billede på psykisk næring (se også Mad). I store dele af verden betragtes fisken som et direkte billede på Jesus – det er eksempelvis i USA ikke unormalt at se en bil med et klistermærke af en fisk bagpå.

Et klistermærke som siger ”Jeg tror på Jesus Kristus”. Da fisken kommer fra dybere lag i vores psyke, og samtidig ses som et stærkt symbol på psykisk (spirituel) næring, kan drømme om fisk være billeder på fornyelse eller decideret genfødsel.

En fisk, som i drømmen tydeligvis er speciel, det vil sige enten har et specielt udseende (positivt), eller måske endda lyser, kan være et billede på selvet, den du er inderst inde, og som du har mulighed for at blive hvis du gør dig fri af diverse hæmmende tanker og strukturer.

Jeg selv drømte på et tidspunkt om en meget farverig og stærkt glimtende fisk, som havde kraftig åndenød da den lå i noget grumset/forurenet havvand. For mig var den dengang mest et billede på en næsten uddød musikalitet og kreativitet som ellers er en stor del af mig (en del af mit selv), men i dag ser jeg den også som et billede på en dengang næsten uddød spiritualitet.

___

Foredrag om ubevidst intelligens og drømme på din arbejdsplads? Den er god nok.

Jeg holder mange foredrag om ubevidst intelligens (og drømme) på arbejdspladser, i foreninger, netværk med videre.

Bl.a. om hvordan du ved at arbejde med – forstå og lytte til – dine drømme, får et meget mere glædes- og energifyldt (arbejds-)liv. Skal jeg komme ud på din arbejdsplads? Læs mere her:

JA – jeg vil også forstå hvordan mine drømme hjælper mig til meget mere energi og glæde!

___

Drømmer du om at blive spist af en stor fisk eller hval, kan det være et billede på, hvordan du lige nu i dit liv er blevet opslugt af dit ubevidste, at du er mere eller mindre uden bevidst kontrol over din tilværelse, har overgivet dig, og derfor er meget ubevidst om det du tænker, siger og gør. Eller også gennemgår du en periode med mange depressive tanker.

Samtidig kan det dog være, at det for dig måske er nødvendigt at gennemgå dette, for at du bagefter kan blive ”spyttet ud igen”, og på denne måde født på ny (som den meget udbredte myte om Jonah og hvalen, hvor det først redder Jonahs liv at hvalen sluger ham, og senere bliver han så spyttet ud igen, til en ny og bedre tilværelse).

Arten af fisk/havdyr kan også sige noget konkret. Hajer og spækhuggere er typisk aggressive rovdyr – og de kan være billeder på stærke destruktive kræfter i dig selv – enten noget der ”æder dig op” indefra, eller et billede på nogle meget stærke og ofte ukontrollable følelser hos dig selv.

Eksempelvis bundet til jalousi, misundelse eller ubevidst vrede – som du retter imod andre i det virkelige liv, uden du derfor ved hvad det handler om. Delfiner er omvendt kendt for deres kommunikative og empatiske evner (evnen til at sætte sig i andres sted).

Læs også: Hvorfor jeg ikke længere tolker drømme gratis (her på siden og i det hele taget)

NOTE: Drømmetydning er ikke altid en let sport, og når du har drømt om fisk betyder det næsten altid noget andet for dig end det gør for en anden som også har drømt om fisk (eller andre dyr fra havet).

En god indikator på, om en given tolkning af en drøm er rigtig er hvorvidt du virkelig føler dig ramt af tolkningen, helt “nede i maven” – at du virkelig kan se den giver mening for dig i dit liv lige nu.