14. juli 2012 - Kategori: Drømmesymboler

At drømme om utroskab – hvad betyder det? (drømmetydning utroskab)

Drømmetydning utroskab. Det er ikke særlig behageligt i virkeligheden, og er det heller ikke i drømme!

Men inden du skrider til at angribe og beskylde din kæreste – eller tro at du selv inderst inde har lyst til at være din partner utro hvis du drømte at du var det – så læs videre.

Det handler nemlig sandsynligvis om noget andet.

Drøm om utro kæreste som billede på ustabilitet/usikkerhed i forholdet. 

…”jeg drømte at min kæreste var mig utro!” En drøm som mange har haft. Omvendt kunne den selvfølgelig også hedde “jeg drømte at jeg var min kæreste utro!”

Når du drømmer om utroskab på denne måde kan det opleves enormt skræmmende og ubehageligt, men inden vi kommer særlig meget længere her, vil jeg skynde mig at sige at det højst sandsynligt ikke handler om det du tror det gør.

Når vi drømmer at vores partner er os utro handler det oftere om en (måske ubevidst) følelse i os selv af, at forholdet til vores partner på eller anden måde opleves mindre sikkert i den periode hvor vi har denne drøm.

Vores partner kan jo – i vågenlivet – være os “utro” på andre måder end lige med en anden mand/kvinde – eksempelvis med hans/hendes arbejde, venner, interesser eller andet.

Det kan også bare være, at vores partner ikke viser os lige så meget interesse som vanligt – til syvende og sidst handler det om en angst for reelt at blive udsat for utroskab, eller at blive forladt.

Det er også derfor at vi kan vågne om morgenen og være edderspændt rasende på vores kæreste/partner efter at han/hun var været os utro i en drøm – vi er ubevidst vrede og bange fordi vi kan mærke – eller frygter! – at noget i forholdet ikke er helt som det helst skulle være.

___

Foredrag om drømme og ubevidst intelligens på din arbejdsplads? Den er god nok.

Jeg holder mange foredrag om ubevidst intelligens (drømme) på arbejdspladser, i foreninger, netværk med videre.

Selvfølgelig et foredrag med en arbejdsrelevant vinkel.

Bl.a. om hvordan du ved at arbejde med – forstå og lytte til – dine drømme, får et meget mere glædes- og energifyldt (arbejds-)liv. Skal jeg komme ud på din arbejdsplads? Læs mere her:

JA – jeg vil også forstå hvordan mine drømme hjælper mig til meget mere energi og glæde!

___

Når du drømmer din partner er dig utro kan  det således også være et billede på, at jeres forhold er blevet mere stagnerende, eller I har måske skændtes en del på det seneste. Men der er meget sjældent tale om reelt utroskab – i stedet skal du lede efter områder i dit liv og/eller forhold hvor du føler dig svigtet.

Er der i vågenlivet noget der tyder på, at din partner faktisk er dig utro – og du samtidig har drømt at han/hun er det – så hold dig til virkelige fakta, dvs. hvad du reelt har erfaret/oplevet i vågenlivet – og hold drømmen udenfor hvis du tager det op med ham/hende.

Har du en historik med utroskab i tidligere forhold (eller måske det nuværende), er du måske mere tilbøjelig til at have drømme om at din partner er utro – dvs. igen handler det måske slet ikke om reelt utroskab – men din egen iboende angst for at blive svigtet/forladt.

Videnskaben har vist, at arbejdet med vores drømme kan føre til øget selvindsigt og bedre relationer til andre. Vil du høre hvordan du selv kan bruge dine drømme? Se mere om foredraget: Drøm dig i live!

Utroskab i drøm som billede på indre oversete sider. Drømmer du, at du selv er din kæreste utro kan det også være et billede på, at du på en måde overser dig selv i forholdet, eller mere specifikt dele af dig selv.

Drømmer du eksempelvis at du har sex med din ekskæreste behøver du sjældent blive bange for at du inderst inde gerne vil tilbage til ham/hende – i stedet skal du spørge dig selv hvad du forbinder med ham/hende.

Hvad repræsenterer han/hun for dig – er det noget din nuværende partner ikke kan give dig – eller er det som din eks stod for (eksempelvis handlekraft eller kreativitet), en side af dig som trænger til at leves ud i det vågne, bevidste liv?

Det at du i drømme har sex med de sider af dig selv er typisk et billede på, at du har en stærk forbindelse til de kvaliteter som repræsenteres af den du har sex med (eller at du bør have det). Derfor –  når en side af dig selv er utro/sammen med en anden (side af dig) – så kan det være et billede på at du overser vigtige kræfter i dig selv.

Slutteligt kan det naturligvis også være et billede på at du er din partner “utro” – at det er dig der for tiden overser din partner en smule, at du ikke viser ham/hende nok opmærksomhed, at du er enormt optaget af dit job, forskellige projekter m.v.

Var dette blogindlæg ikke tilstrækkeligt, og har du brug for yderligere hjælp med tydningen af din drøm? Se Information om drømmecoaching.

Læs også: Hvorfor jeg ikke længere tolker drømme gratis

Se mig tale om drømme i Aftenshowet

Tør du dele ud af en drøm om utroskab du har haft? Skriv gerne i kommentarfeltet nedenfor.

Michael

BEMÆRK: Drømme er altid 100% individuelle – din drøm er din egen, og især når du drømmer om utroskab handler det 100% om din situation – ikke andres. Tolkningen/tydningen af en drøm er kun korrekt hvis du føler dig ramt af din (eller andres) tolkning af den. Drømmetydning kan være svært – men kan heldigvis læres, eksempelvis på et kursus hos mig: https://michaelrohde.dk/kurser/.