22. september 2012 - Kategori: Drømmesymboler

Drømme om at komme for sent – hvad betyder det? (drømmetydning komme for sent)


Drømmetydning – komme for sent / have travlt.
At komme for sent / have travlt er et meget udbredt drømmetema, og hører til blandt de ti mest drømte temaer.

Der kan være flere vinkler på det, disse gennemgås i det følgende.

At komme for sent i drømme som billede på at have svært ved at leve op til egne og omverdenens krav. Vi lever i en tid, hvor forventningspresset er enormt – fra samfundet, fra forældre – og slutteligt (derfor fristes jeg til at sige), fra os selv.

Når vi drømmer at vi kommer for sent – eller er ved at komme for sent – handler det således mange gange om, at vi kæmper et brav kamp for at nå mere end vi faktisk kan magte, vi presser os selv mere end vi reelt kan klare.

Føler du at denne tolkning er relevant for dig, ja så er drømmen et klart signal om, at du nu i dit vågne liv skal til at geare ned, og omprioritere ift. hvad der er vigtigst for dig – og så fokusere på det. Især hos folk der arbejder i jobs med mange “her og nu”-præstationer er drømme om at komme for sent meget udbredt.

I perioder med eksaminer, job-samtaler og lignende præstationssituationer er drømme om at komme for sent også meget normale.

___

Foredrag om ubevidst intelligens og drømme på din arbejdsplads? Den er god nok.

Jeg holder mange foredrag om ubevidst intelligens (drømme) på arbejdspladser, i foreninger, netværk med videre.

Bl.a. om hvordan du ved at arbejde med – forstå og lytte til – dine drømme, får et meget mere glædes- og energifyldt (arbejds-)liv. Skal jeg komme ud på din arbejdsplads? Læs mere her:

JA – jeg vil også forstå hvordan mine drømme hjælper mig til meget mere energi og glæde!

___

Komme for sent i drømme som billede på “tiltrængt”, eller håb om skift i livet. Drømme om at komme for sent kan også være et billede på en ubevidst frygt for at miste en chance, eller gå glip af noget kritisk – til eksempel at gå dybere ind i det forhold du er i, stifte familie etc.

På denne måde fungerer en drøm om at komme for sent som en slags “wake-up call”, en slags – “se nu lige at få taget dig sammen her inden det er for sent (og du kommer til at leve som evigt single).”

Det er heller ikke unormalt for kvinder at drømme dette når de kommer tæt på klimakteriet/overgangsalderen, dvs. det er ved at være “sidste udkald” for at få det sidste – eller det første – barn.

Ligeledes kan en drøm om at komme for sent illustrere at det nu er sidste udkald for at foretage et karriereskifte, følge den drøm du altid har haft om at være selvstændig, gøre noget mere ud af dine fotografevner etc.

Har du drømt om at komme for sent? Skriv gerne i kommentaren nederst på siden om en drøm du har haft.

Læs også: Hvorfor jeg ikke længere tolker drømme gratis (her på siden og i det hele taget)

NOTE: Drømme er 100% individuelle, og når du drømmer at du kommer for sent betyder det med høj sandsynlighed noget andet for dig i dit liv, end det gør hos en anden der drømmer om det samme. En tolkning af en drøm er kun korrekt hvis du føler dig “ramt” af den.

 

Referencer:

Vedfelt, Ole: Din guide til drømmenes verden, Gyldendal 2012

Chetwynd, Tom: Drømmens symbolik – Opslagsbog for drømmere, Borgen 1983