26. januar 2013 - Kategori: Drømmesymboler

Drømme om eksamen – hvad betyder det? (drømmetydning eksamen, test, prøve)

Drømmetydning eksamen, test, prøve. At drømme om at skulle til – eller være til – eksamen (og måske mislykkes/dumpe?), er et meget udbredt drømmetema. Faktisk hører temaet til blandt de 10 hyppigst huskede drømme. Men hvad kan det handle om?

Eksamen i drømme som billede på en virkelig prøve i livet. Ja det er jo ganske lige til – mange gange handler drømmen om en forestående – eller overstået – prøve/eksamen i livet. Det kan så være en reel “skoleeksamen” – eller en anden form for prøvelse (job, parforhold m.v.).

Det er vist, at folk der arbejder i præstationsorienterede jobs (eksempelvis foredrag, undervisning, ledelse), ofte drømmer om at være til eksamen – eller ganske enkelt drømmer om den situation, hvori de er til “eksamen” (dvs. deres arbejdssituation, som opleves som en prøvelse).

Drømme om eksamen (eller prøver) kan også være et billede på en forestående afgørelse der skal træffes om dig, snarere end af dig. Eller den kan være et billede på et skift til en ny fase i livet (e.g. rollen som forældre), og består du mon så?

Drømme om eksamen som billede på lavt selvværd/selvtillid. Ganske naturligt kan drømmen også være et billede på at drømmeren (du?) har en følelse af lavt selvværd. At du ikke mener du kan leve op til de prøvelser du oplever i dit virkelige liv. Men også, at du måske har en uerkendt præstationsangst – eller angst for autoriteter.

Bearbejdes det lave selvværd, eller præstationsangsten, ja da kan du drømme, at du består eksamen – eller du indser måske at den eksamen du er til i drømmen – og som du udsætter dig selv for i det vågne liv – slet ikke er nødvendig!

___

Foredrag om ubevidst intelligens og drømme på din arbejdsplads? Den er god nok.

Jeg holder mange foredrag om ubevidst intelligens (og drømme) på arbejdspladser, i foreninger, netværk med videre.

Bl.a. om hvordan du ved at arbejde med – forstå og lytte til – dine drømme, får et meget mere glædes- og energifyldt (arbejds-)liv. Skal jeg komme ud på din arbejdsplads? Læs mere her:

JA – jeg vil også forstå hvordan mine drømme hjælper mig til meget mere energi og glæde!

___

Læs også: Hvorfor jeg ikke længere tolker drømme gratis

NOTE: Drømmetydning kan være en svær kunst, og når du drømmer om eksaminer er det slet ikke sikkert at ovenstående tolkninger passer på din situation. Det vigtige er, at du føler dig “ramt” af din tolkning, at du føler at det virkelig passer på dig og din situation. Drømmetydning kan heldigvis læres – bl.a. på introducerende aftenkurser i drømmeforståelse hos DreamAlive (michaelrohde.dk/kurser/).

Har du haft en drøm om at være til eksamen som du gerne vil dele? Skriv gerne i kommentaren.