15. oktober 2012 - Kategori: Drømmesymboler

Drømme om krig/slåskamp – hvad betyder det? (drømmetydning krig/slåskamp)


Drømmetydning krig/slåskamp. 
Et ikke helt ualmindeligt drømmetema er decideret krig, eller det at nogle (dig selv og andre) slås med hinanden.

Ofte vil dette være et billede på én af to ting; en kamp mellem sider af dig selv der strides, eller et billede på noget aggressivitet du enten udøver for meget eller for lidt af i dit vågne liv.

Krig/slåskamp i drømme som billede på indre konflikt. En klassisk indre konflikt er konflikten mellem at være drevet af status/penge/magt – med andre ord “ydre faktorer” – modsat at være drevet indefra (af “indre faktorer”), såsom mening og hvad der giver dig indre tilfredsstillelse.

Denne konflikt har vel eksisteret nærmest så længe der er noget der har heddet civilisation – hvis ikke endnu længere.

Tager man Jungianske briller på (se dette blogindlæg om Jungiansk drømmetydning), ja så vil psyken altid tilstræbe at der er balance mellem disse to ting – at man ikke kun drives af det ene eller det andet. Og når der ikke er balance vil det meget ofte komme til udtryk i vores drømme.

Ligeledes kan den indre uvorne/vilde mand/kvinde slås med den indre pæne/lydige mand/kvinde – også et meget udbredt tema, altså; forskellige dele af din personlighed der strides, hvilket er noget du gerne skulle kunne se i din vågne/bevidste adfærd hvis du drømmer om det.

At du med andre ord eksempelvis har svært ved at finde ud af, om du skal være “vild” eller “pæn”. Eller ambitiøs og strukturet, eller mere løssluppen/”ligeglad”. Mulighederne er uendelige – det handler jo om dig og din livssituation.

___

Foredrag om ubevidst intelligens og drømme på din arbejdsplads? Den er god nok.

Jeg holder mange foredrag om ubevidst intelligens (drømme) på arbejdspladser, i foreninger, netværk med videre.

Bl.a. om hvordan du ved at arbejde med – forstå og lytte til – dine drømme, får et meget mere glædes- og energifyldt (arbejds-)liv. Skal jeg komme ud på din arbejdsplads? Læs mere her:

JA – jeg vil også forstå hvordan mine drømme hjælper mig til meget mere energi og glæde!

___

Krig/slåskamp i drømme som billede på (uforløst/overdreven) aggression. På samme tid kan det at du drømmer om krig eller at nogen slås også være et billede at du er vred på nogen – men bare ikke har fået givet udtryk for det.

Det kan være en ven/partner eller kollega som på en eller anden måde har trådt på dig/såret dig – men du er måske gledet let henover det – og har sagt “pyt” til dig selv og forsøgt at pakke vreden/frustrationen væk – men drømmene fortæller dig så hvor vred du faktisk er.

Det positive kan på en måde derfor være, at du i drømmene får afløb for din vrede, og derfor ikke behøver tage “kampen” op med vedkommende i virkeligheden. Det “negative” kan jo så være, at du i virkeligheden bør give udtryk for din vrede/frustration i virkeligheden – for ikke at bære rundt på en masse uforløst vrede.

Du kan f.eks. drømme, at du skælder en kollega ud – vedkommende kan da dagen forinden have gjort dig vred – men du har bidt det i dig. Helt omvendt kan en drøm om krig og slåskamp også være et udtryk for, at du i dit vågne liv har en meget aggressiv – oftest ikke fysisk voldelig men verbalt/”psykisk” voldelig- tilgang til (bestemte) andre mennesker.

Det kan derfor være en god idé at kigge på om du enten kan mærke en uforløst aggression/vrede imod andre – eller om du kan genkende en meget aggressiv (upassende) adfærd/tænkning hos dig selv.

Har du haft en drøm indeholdende krig/aggression/slåskamp? Del endelig ud i kommentaren nederst på siden. Jeg har selv flere gange drømt at jeg slås med nogle typer som repræsenterer noget andet end det jeg normalt forbinder med mig selv (mit jeg), altså er jeg via drømmene blevet bevidst om sider af mig selv jeg ikke havde fået øje på.

Læs også: Hvorfor jeg ikke længere tolker drømme gratis (her på siden og i det hele taget)

NOTE: Drømmetydning er sjældent en let sag – og din egen tydning af en drøm kan ofte drages til “egen fordel”. Det er altid en god ide at drøfte en drøm du har haft med en anden som kender dig godt. Tolkningen af en drøm er kun rigtig hvis du føler at den rammer plet – at du virkelig føler dig ramt af drømmen og kan se hvordan den er relevant for noget i dit liv som det ser ud lige nu.