Kategori: Generelt

Drømmetydning for nybegyndere

Har du spekuleret på, om dine drømme måske betyder noget? At du kan tolke og tyde dine drømme i forhold til at få hjælp og indsigt omkring noget der er vigtigt for dig i dit liv lige nu, og som du måske går og bokser med? Det har du nok – ellers ville du ikke læse dette. Men hvor skal du starte?

Hvad er drømmetydning?
Tydning – eller tolkning – af drømme handler kort og godt om at forstå hvad dine drømme prøver at fortælle dig. Måske har du drømt om en slange som du i drømmen var meget bange for – og hvad betyder mon så det? Eller du har drømt at du taber dine tænder, og hvad kan det så betyde? Faktisk er disse to “drømmesymboler” noget de fleste af os på et tidspunkt i vores liv drømmer om – hvis vi ellers kan huske vores drømme (se indlægget “5 gode råd til hvordan du bedre husker dine drømme”).

Præcis hvad det betyder når du drømmer om en slange – eller hvad det betyder når du drømmer at du taber dine tænder – kan du læse om i respektive indlæg om dette (links ovenfor), eller kigge i kategorien “Drømmesymboler” for andre symboler. Carl Gustav Jung og Sigmund Freud grundlagde måden de fleste i dag arbejder med deres drømme på – men der er sket meget siden da. Se wikipedias beskrivelse af drømmetydning her “Dream Interpretation” (dette er på engelsk, den danske udgave syntes jeg ikke er særlig god).

Grundlæggende handler tydning af dine drømme om at kortlægge detaljer og elementer i dine drømme – og så efterfølgende spørge dig selv hvad disse elementer betyder for dig, samt hvordan de kunne være relevante for den (livs-)situation du står i lige nu.

Michael