9. juli 2012 - Kategori: Drømmesymboler

Hvad betyder det når jeg har drømt om en slange? (drømmetydning slanger)


Hvad betyder drømme om slanger? 
Der er flere vinkler som uddybes i det følgende.

Drømme om slanger som symbol på vores ubevidste. Jeg var for 2 uger siden i Singapore. Her falder jeg i snak med en kvinde, som bliver ved at drømme om slanger der kommer frem hele tiden – og hendes reaktion i drømmen er, at hun kæmper febrilsk for at slå alle slangerne ihjel – hun vil ikke have noget med de slanger at gøre.

Samtidig fortæller hun mig, at hun altid har lært, at man ikke må gå i dialog med sine drømme – at det er farligt for helbredet!

Så for mig er det jo meget indlysende hvad det handler om – hun kæmper af alle kræfter for ikke at gå i dialog med sit ubevidste – i min terminologi; hun nægter at lytte til sig selv og hvad der egentlig rør sig i hende. Og det kan da være smertefuldt at få øje på alt det man også rummer, så meget at man en kort overgang kan bringes ud af fatning.

Men sjældent så farligt at man skal lade være! Drømmene vil os noget – og derfor skal man ikke fornægte dem.

___

Foredrag om ubevidst intelligens og drømme på din arbejdsplads? Den er god nok.

Jeg holder mange foredrag om ubevidst intelligens (drømme) på arbejdspladser, i foreninger, netværk med videre.

Bl.a. om hvordan du ved at arbejde med – forstå og lytte til – dine drømme, får et meget mere glædes- og energifyldt (arbejds-)liv. Skal jeg komme ud på din arbejdsplads? Læs mere her:

JA – jeg vil også forstå hvordan mine drømme hjælper mig til meget mere energi og glæde!

___

Drømme om slanger som symbol på instinkt. En slange er et dyr, og når vi drømmer om dyr handler det ofte om noget instinktivt – det dyreagtige – i os selv. Slangen er tilmed en af de absolut ældste – og derfor mest primitive – dyrearter.

Når vi har drømt om en slange er det mange gange et udtryk for, at vi måske fornægter/lukker af for nogle mere dybtliggende og “primitive” lag i vores psyke – og via slanger i vores drømme forsøger det ubevidste at sætte os i forbindelse med dette.

Eksempelvis kan det at vi drømmer om en slange som vi vil slå ihjel, være et symbol på, at vi ikke vil se i øjnene at vi nogle gange er primitive, og at vi har nogle mere “mørke”, instinktive lag i vores tanker og adfærd.

Hvis vi fornægter/afviser dem igennem længere tid vil det typisk ses i vores drømme. Eksempelvis som en enorm angst for slangen/slangerne vi drømmer om. Hvordan vi håndterer situationen/mødet med slanger i drømme er derfor et billede på, hvordan vi i vågenlivet forholder os til disse sider af os selv.

Forsøger vi at dræbe slangen (og derfor “fortrænge”/benægte disse sider), eller forholder vi os mere “dialogagtigt” til slangen, dvs. “respekterer” den? Disse slangeagtige sider af os selv er potentielt farlige hvis ikke vi forholder os rigtigt til dem, så det er ikke sådan at vi slet ikke skal være bange for slangerne i vores drømme.

Bedst af alt skal vi på en måde gå i dialog med slangerne – det handler om at acceptere og integrere disse instinktive, dunkle og primitive sider af vores personlighed og adfærd (se dette blogindlæg om Jungiansk drømmetydning, og en forklaring af det at “integrere” dele af vores personlighed i vågenlivet).

Har vi en god “kommunikation” med slanger i vores drømme tyder det på en sund og god forbindelse til disse sider af os selv – nogle gange simpelthen en god kommunikation mellem krop og sind. Min egen første slangedrøm var meget angstfyldt, og for mig repræsenterede slangen simpelthen mødet med det ubevidste – det var nemlig umiddelbart efter jeg virkelig var gået ind i at arbejde med mine drømme.

Jeg blev angrebet af en grøn-gul slange, men jeg gjorde i drømmen det, at jeg kastede et viskestykke over hovedet på slangen, hvilket pacificerede den, en okay måde at håndtere den på hvis jeg selv skal sige det…

Se Michael Rohde tale om drømme i Go’ Aften Danmark

Drømme om slanger som symbol på forvandling. Slanger skifter ham, og at have drømt om en slange kan derfor også være et billede på, at man undergår en transformation, eller vigtig udvikling i ens liv.

Det kan være overgangen fra barn/teenager til at være voksen (som i drømme også ofte vises som at man taber sine tænder, eller det kan ganske enkelt være et grundlæggende skifte i måden man ser på sig selv og livet på – og som derfor også kommer til udtryk i ens tænkning og adfærd.

Slangen som symbol på noget seksuelt. Freud har altid set slangen som et seksuelt (phallos) symbol – og koblet til tanken om det “primitivt dyreagtige” i mennesket vil det at se en slange i sine drømme derfor være et billede på en mulig seksuel problematik hos os.

At vi måske lægger bånd på os selv og vores seksualitet – mere end hvad godt er, eller at vi omvendt lader vores “primitive seksualitet” styre os for meget, for selvfølgelig er der grænser for hvor meget vores omgivelser “tillader” os at udleve alle vores seksuelle lyster.

Drøm om slangebid – angreb indefra. Drømme om slanger er nogle gange et symbol på en iboende angst hos os. Et slangebid er normalt giftigt og hvis vi drømmer at vi bliver bidt af en slange er det ofte et billede på nogle indre destruktive eller decideret dræbende kræfter/tanker som gør livet svært for os, men som vi måske ikke har fået øje på endnu.

Adam, Eva og slangen. Slutteligt er det også værd at huske på at det i skabelsesberetningen var slangen som overtalte Eva (som overtalte Adam) til at spise af æblet fra kundskabens træ. Derfor kan slangen – i forlængelse af ideen om slangen som et billede på de mere mørke kræfter i os – også være et billede på det bedrageriske/manipulerende i os.

Til eksempel havde en 6-årig pige et mareridt hvori der kommer en slange ud af munden på hendes far. Dette kunne være et billede på hvordan pigen begynder at se, at ikke alt hvad der kommer ud af munden på far (alt det far siger) er sandt. En skræmmende oplevelse for en 6-årig pige (som selvfølgelig også bliver skræmt over drømmens billede i sig selv).

Har du haft en spændende drøm om slanger? Del gerne ud i kommentaren.

Var dette blogindlæg ikke tilstrækkeligt, og har du brug for yderligere hjælp med tydningen af din drøm? Se Information om drømmecoaching.

Læs også: Hvorfor jeg ikke længere tolker drømme gratis

BEMÆRK: Drømmetydning er ikke altid let, og drømme er samtidig 100% individuelle – din drøm er din egen, og når du drømmer om slanger betyder det med stor sansynlighed noget andet i dit tilfælde end det gør hos din ven/veninde der også drømmer om slanger. Tolkningen/tydningen af en drøm er således kun korrekt hvis du føler dig ramt af din (eller andres) tolkning af den.

Michael