16. november 2012 - Kategori: Drømmesymboler

I skole i drømme – hvad betyder det? (drømmetydning skole / undervisning)


Drømmetydning skole/undervisning. 
Drømme hvor du er i skole er et af de oftest drømte drømmetemaer – og der er virkelig noget værdi i at lytte til sådan en drøm! Det handler nemlig ofte om uheldige adfærds- og tankemønstre som du har “tillært” dig, da du i din barndom/ungdom gik i skole. 

I skole i drømme som billede på tillært (uheldig) tænkning/adfærd. Vores tid i skolen har stor indflydelse på formningen af vores personlighed – her bliver mange “regler” lagt fast for hvordan man skal tænke og opføre sig, ikke mindst “regler” om hvordan man skal tænke om sig selv.

Det er vigtigt at lægge mærke til din alder i drømmen – den kan nemlig pege på hvornår drømmen gerne vil have dig tilbage til – og hvad der præcis skete på dette tidspunkt i dit (skole-)liv.

Måske dengang i sjette klasse, hvor du blev holdt udenfor/mobbet – og derfor “lærte”, at du ikke er god nok. Drømmen kan da gøre dig opmærksom på dette og sige “nu er det vist på tide at du begynder at tænke mere positivt om dig selv/opgiver denne oldgamle tænkning – nu er du voksen og kan godt se at det ikke længere passer at du ikke er god nok!”

___

Foredrag om ubevidst intelligens og drømme på din arbejdsplads? Den er god nok.

Jeg holder mange foredrag om ubevidst intelligens (drømme) på arbejdspladser, i foreninger, netværk med videre.

Bl.a. om hvordan du ved at arbejde med – forstå og lytte til – dine drømme, får et meget mere glædes- og energifyldt (arbejds-)liv. Skal jeg komme ud på din arbejdsplads? Læs mere her:

JA – jeg vil også forstå hvordan mine drømme hjælper mig til meget mere energi og glæde!

___

I skole i drømme som billede på dit forhold til autoritetspersoner. Optræder der skolelærere i drømmen er det  interessant at lægge mærke til dit forhold til dem. Frygter du dem – eller indgår du i et mere ligeværdigt forhold? Dette element kan nemlig fortælle dig noget om dit forhold til autoritetspersoner; eksempelvis din chef, eller måske endda din far.

Klassekammerater som billede på sider af dig selv. De personer der optræder i drømmen – dine klassekammerater – kan desuden være billeder på sider af dig selv som du ikke er så bevidst om; stræberen, den stille pige/dreng, klassens klovn etc.

Var dette blogindlæg ikke tilstrækkeligt, og har du brug for yderligere hjælp med tydningen af din drøm? Se Information om drømmecoaching.

Læs også: Hvorfor jeg ikke længere tolker drømme gratis

Har du haft en drøm om at være i skole? Del endelig ud i kommentaren nedenfor!

NOTE: Drømmetydning er ikke altid lige let, og det er slet ikke sikkert, at de forskellige bud på drømmens betydning ovenfor passer på dig og din situation. Drømme er 100% individuelle og når du har drømt at du er i skole betyder det næsten med garanti noget andet end hvis en af dine venner/veninder har drømt det samme. Drømmetydning er mest effektiv når du har en at dele din tolkning med – en som kender dig godt, eller en der arbejder med drømmetydning. Dog – det mest kritiske er, at du selv føler dig “ramt” af tolkningen – at du med andre ord virkelig kan mærke, at en given tolkning af en drøm er rigtig og passer på dig og dit liv lige nu.