25. juli 2012 - Kategori: Drømmesymboler

Drømme om at blive forfulgt/forfølgelsesdrømme – hvad betyder de? (drømmetydning forfulgt)

Forfølgelsesdrømme  – at blive forfulgt (/være på flugt) i en drøm, er et af de mest udbredte og kendte drømmetemaer.

De falder naturligt i kategorien “mareridt” da drømmene oftest er drømme forbundet med stor angst.

Du har sikkert også prøvet at vågne op med hjertet på vej ud af brystkassen, angstens sved drivende ned af dig – for så at realisere, at det “bare” var en drøm, og at alt er OK. Men hvorfor drømmer vi at vi er forfulgt? Det kan handle om flere ting.

Forfulgt af noget i dig selv. Når du drømmer at du bliver forfulgt handler det oftest om, at du er forfulgt af noget i dig selv – og der kan være mange ting der jager dig! Er der tale om personer eller dyr der forfølger dig kan det være et billede på sider af dig selv, som du enten ikke vil kendes ved, eller ganske enkelt ikke har fået øje på at du har.

Det kan være at du som mand drømmer om at blive forfulgt af en brovten rocker-type – som et billede på en uintegreret og mere primitiv maskulinitet.

Eller at du som kvinde drømmer om at blive forfulgt af en anden kvinde, og når du i drømmen vender dig om for at se hvem/hvordan hun egentlig er, ja da viser det sig, at kvinden er en ret ufarlig gademusikant! Et billede på en mere løssluppen, kreativ/musikalsk side som du i vågenlivet ligger låg på.

___

Foredrag om ubevidst intelligens og drømme på din arbejdsplads? Den er god nok.

Jeg holder mange foredrag om ubevidst intelligens (drømme) på arbejdspladser, i foreninger, netværk med videre.

Bl.a. om hvordan du ved at arbejde med – forstå og lytte til – dine drømme, får et meget mere glædes- og energifyldt (arbejds-)liv. Skal jeg komme ud på din arbejdsplads? Læs mere her:

JA – jeg vil også forstå hvordan mine drømme hjælper mig til meget mere energi og glæde!

___

Begge eksempler illustrerer hvordan forfølgelsesdrømme ofte er nogle drømme der vil det os det godt, selvom de opleves meget ubehagelige. Der kan så være flere årsager til, at vi ikke vil i kontakt  med, eller få øje på, de forskellige sider vi i drømme jages af.

Det kan være vi er pinlige over dem (hvad hvis du drømmer om at blive forfulgt af en manipulerende, måske lyvende type? Det er svært at acceptere, at sådan en type er du også!).

Det kan også være at vores opvækst har lært os, at det ikke er okay at være”kreativ”, løssluppen og spille musik. Det viser sig oftest, at når der er tale om at vi jages af sider af os selv vi enten ikke vil være ved, eller ikke har integreret endnu – ja da er den bedste “kur” ganske enkelt at gå i “dialog” med disse sider.

Dette ved enten i drømmen simpelthen at stoppe op, vende sig om og se hvad det er der jager os (vi kan nogle gange “sætte os op” til at agere anderledes i en tilbagevendende drøm hvis vi forbereder os selv på det inden vi skal sove) – eller ved i vågenlivet at begynde at eksperimentere med disse uintegrerede sider.

Er du som mand lidt for meget “mors dreng” og “pretty boy” – ja da vil det gavne dig at være lidt mere rocker-agtig nogle gange.

Har du lagt musikken/kreativiteten fuldstændig på hylden fordi det ikke “passede ind” i din opvækst/opdragelse, eller i den omgangskreds du færdes i – ja da handler det selvfølgelig om at finde din indre gademusikant frem! Alt sammen med målet om at udvikle dig til et mere helt menneske.

Jaget af tanker og følelser. Det kan også være, at det der jager dig er en masse tanker og følelser som nager dig/fylder ubevidst meget i dig – men som du ikke har fået øje på, eller på anden måde forsøger at ligge låg på.

Det kan selvfølgelig være decideret traumatiske oplevelser du flygter fra, men det kan også være stressende krav i vågenlivet, som du føler du har svært ved at leve op til, men som du forsøger at skubbe bort og ignorere – eller som du reelt er ved at blive overmandet af! Sidstnævnte er en super drøm at reagere på/forholde sig til – inden du går ned med stress.

Forfølgelsesdrøm som billede på “tvungen”/tiltrængt udvikling. En teenagepige kan drømme om gentagne gange at blive forfulgt af en voksen kvinde – drømmenes måde at illustrere på, at det nu er ved at være “på tide”, at teenageren bliver voksen (i højere grad står på egne ben/gør sig fri af sine forældre).

____

Vil du gerne dykke dybere ned i dine drømme – og derfor i dig selv? Deltag i mit 6-ugers kursus Drøm dig i live! Fundamentet i dette kursus er 8 onlinemoduler der frigives løbende over de 6 uger, og som følges op af live-sessioner undervejs, hvor jeg også tilføjer ny viden til dit drømmearbejde.

Stor værdi i forløbet har også den lukkede Facebookgruppe for Jer der deltager – her tolkes drømme på livet løs.

JA – jeg vil gerne lære mig selv meget bedre at kende – og blive gladere for at være mig!

____

Det kan være at teenageren faktisk længes efter at blive voksen, og derfor i drømme forfølges af dette ønske – men det kan jo samtidig være umådeligt ubehageligt at blive voksen – og derfor mareridtet om at blive forfulgt som billedet på det indre pres henimod at blive voksen!

En kvinde kan også – efter måske at have været på barsel i en længere periode – begynde at drømme om at være forfulgt af de mere maskuline sider i hende selv – måske hun nærer et brændende ønske om at komme tilbage til karriere, videreuddannelse eller anden form for traditionelt “mandlig” ageren!

Slutteligt er det i forfølgelsesdrømme vigtigt på en eller anden måde at forhandle med, eller på anden vis gå i dialog med det der forfølger dig – dvs. se det i øjnene, og ikke blive ved at flygte.

Så længe du ikke gør det, vil du til stadighed drømme om at blive forfulgt – men hvad nu hvis det der forfølger dig er noget du i det vågne liv skal forholde dig til for at leve et bedre og mere tilfredsstillende liv? Se derfor altid forfølgelsesdrømme – ja drømme i det hele taget – som nogle budskaber til dig selv fra dig selv, som faktisk grundlæggende vil dig det godt.

Hvad med dig – har du en tilbagevendende drøm om at blive forfulgt? Del gerne i kommentaren nederst.

Læs også: Hvorfor jeg ikke længere tolker drømme gratis (her på siden og i det hele taget)

BEMÆRK: Drømme er 100% individuelle, og hvis du drømmer at du er forfulgt af en tiger betyder det med stor sandsynlighed ikke det samme for dig, som det gør for en af dine venner/veninder som også drømmer om at blive forfulgt af en tiger.

Det kan også sagtens være, at ovenstående slet ikke passer på din forfølgelsesdrøm. En given tolkning af en drøm er kun korrekt hvis du føler dig “ramt” af tolkningen.