2. april 2015 - Kategori: Drømmesymboler

Drømme om insekter – hvad betyder de? (drømmetydning insekter)


Drømmetydning insekter. 
Mange drømmer i perioder at det kribler og krabler i deres drømme, men hvad kan det handle om? Det kan være flere ting. 

Negative følelser der jager dig. Drømme om insekter eller kryb – især hvis i større flok – er ofte et billede på negative tanker eller følelser (skyld, angst), som jager dig, eller mere billedligt, kribler og krabler i det ubevidste. Du kan spørge; hvad er det, jeg lige nu prøver at skubbe væk fra mig selv, eller ikke vil se i øjnene?

Er der et gammelt tema, eller en tidligere oplevelse, som jeg hele tiden prøver at undgå at konfrontere, og som nu igen dukker op? En ting er sikkert hvis sådanne tidligere oplevelser spøger i det ubevidste; de influerer – oftest negativt – på måden du tænker og agerer i dit vågne liv.

Det kan eksempelvis handle om lavt selvværd i kraft af oplevelsen, eller en stor ubevidst misundelse, som kan ødelægge dit forhold til andre.

Ikke i kontakt med dine instinkter. Det kan dog også handle om en helt grundlæggende instinktbaseret del af dig selv, som du lige nu ikke gør brug af.

Du kan med andre ord være alt for meget ”oppe i hovedet” (alt for rationel/logisk tænkende), og en drøm om en masse insekter kan på denne måde være en kraftig opfordring til på anden vis at tilgå dit liv og dine udfordringer. Prøv at mærke mere efter i stedet for at tænke så meget over tingene.

___

Foredrag om ubevidst intelligens og drømme på din arbejdsplads? Den er god nok.

Jeg holder mange foredrag om ubevidst intelligens (drømme) på arbejdspladser, i foreninger, netværk med videre.

Bl.a. om hvordan du ved at arbejde med – forstå og lytte til – dine drømme, får et meget mere glædes- og energifyldt (arbejds-)liv. Skal jeg komme ud på din arbejdsplads? Læs mere her:

JA – jeg vil også forstå hvordan mine drømme hjælper mig til meget mere energi og glæde!

___

De enkelte insekter kan også betyde noget. En myre kan symbolisere en meget flokbaseret og organiseret tilgang til livet – en ensom myre derfor isolation.

Skal du bede om hjælp og bringe andre ind i løsningen af dine udfordringer, eller skal du finde din indre organisator frem? Flokmentaliteten gælder også bier, men en bi der stikker dig kan være et billede på at nogen eller noget har ”stukket dig” – er du for nylig blevet såret af andre (ydre tolkning), eller har en pludselig indskydelse/følelse i dig selv sat negative spor (indre tolkning)?

Edderkopper er et større emne i drømmeverdenen, se indlægget om Edderkopper.

Sommerfuglelarver, pupper og sommerfugle er ofte billeder på noget der vokser sig stort og flot – med andre ord en modningsproces. Hvad i dig selv er lige nu en sommerfuglelarve, som en dag kunne blive til en stor, flot sommerfugl?

Orme – afhængig af art – ernæres ofte af ting der er gået i forrådnelse, og en drøm hvor orme optræder, kan være et billede på, at noget i dig er gået i forrådnelse.

Det kan ses positivt (destruktive tanker og mønstre som er afgået ved døden), men det kan også være en stærk og positiv side af dig selv, som du ikke gør brug af, og passer du ikke på, går denne side helt tabt. Orme kan dog også være billeder på noget du føler dig truet af, måske svaghed eller negativisme.

Drømmer du om ringorm kan det være et billede på, at du skal tage dig bedre af din krop (det vil sjældent være et billede på, at du reelt har ringorm).

Læs også: Hvorfor jeg ikke længere tolker drømme gratis (her på siden og i det hele taget)

NOTE: Drømmetydning er ikke altid en nem kunst, og når du drømmer om insekter handler det næsten med sikkerhed om noget andet for dig, end hos en anden som også drømmer om insekter. Det afgørende er, at du vitterligt føler dig ramt af tolkningen, og det er slet ikke sikkert at ovenstående tolkningsmuligheder passer på dig og din situation.