21. oktober 2012 - Kategori: Drømmesymboler

Drømme om at falde – hvad betyder det? (drømmetydning falde)


Drømmetydning falde.  
At drømme om at falde er et af de absolut mest drømte temaer, det er nummer 3 på listen over drømme der typisk huskes.

Klassisk kan vi drømme det når vi “falder” i søvn, dvs. lige når vi glider hen i søvnens land, og musklerne afslappes. Men at falde i drømme kan også handle om andre, mindre ligefremme ting.

Falddrømme som billede på en angst for tab af status/anseende. Når man falder er retningen nedad – dvs. man kommer fra et højere udgangspunkt, og ryger længere ned.

Fald i drømme er typisk forbundet med en stor angstfølelse, og derfor kan det at drømme at man falder være et billede på en enten forekommende/igangværende social rutschetur (man kan være blevet fyret), eller en ubevidst frygt for en sådan nedgang i social status.

Her oplever man tab af kontrol – som man jo ellers følte man havde i sit liv – og i et vist omfang hjælpeløshed.

Ofte kan man derfor drømme at man falder – eller har angst for at falde – fra menneskeskabte konstruktioner som bygninger, stilladser m.v. – mentale/samfundsmæssige konstruktioner man selv har “bygget op”.

Det kan derfor også handle om et forventningspres du har med dig fra barndommen – og om din angst for at “falde” – dvs. ikke leve op til disse forventninger (hvorfor det derfor også kan være noget du drømmer ofte, se dette indlæg om gentagne drømme).

Drømmer du at du bare snubler, kan det handle om, at dette bare er et lille ubetydeligt fald, som du let vil rejse dig fra igen. I denne tænkning kan der slutteligt også være tale om, at du oplever et “moralsk forfald” – at du i dit vågenliv har gjort noget som er i uoverensstemmelse med din moral.

___

Foredrag om ubevidst intelligens og drømme på din arbejdsplads? Den er god nok.

Jeg holder mange foredrag om ubevidst intelligens (og drømme) på arbejdspladser, i foreninger, netværk med videre.

Bl.a. om hvordan du ved at arbejde med – forstå og lytte til – dine drømme, får et meget mere glædes- og energifyldt (arbejds-)liv. Skal jeg komme ud på din arbejdsplads? Læs mere her:

JA – jeg vil også forstå hvordan mine drømme hjælper mig til meget mere energi og glæde!

___

Fald i drømme som et billede på at give sig hen i noget. Når du drømmer at du falder kan det også være et billede på at du (positivt) giver slip på kontrollen, og giver dig hen i noget – eksempelvis et forhold, et nyt job, projekt eller lignende.

Fald i drømme som et billede på i højere grad at “overgive sig” til sine følelser. I forlængelse af ovenstående kan fald i drømme også være et billede på, at du går fra i højere grad at være styret af dit intellekt, til at give efter for dine følelser – hvilket jo objektivt set kan være godt og skidt.

Vi skal ikke 100% være styret af vores intellekt/rationalitet – men heller ikke 100% været styret af vores følelser. Drømmer du at du falder – og mener at det kan handle om det med at give efter for dine følelser – så vær sikker på, at du også i et vist omfang har dit intellekt – din bevidsthed – med i det.

Har du drømt at du falder – eller at du er ved at falde? Beskriv endelig din drøm i kommentaren – jeg vil gerne høre om den.

Læs også: Hvorfor jeg ikke længere tolker drømme gratis (her på siden og i det hele taget)

NOTE: Drømmetydning er nogle gange en svær kunst, især da drømme er 100% individuelle. Har du drømt at du falder betyder det med garanti noget andet for dig end hos andre du kender der også drømmer om at falde.

Du kan i din drømmetydning nå frem til en bestemt tolkning af en drøm – men denne tolkning er kun rigtig hvis du virkelig føler dig ramt af tolkningen, at du vitterligt kan mærke, at tolkningen passer på dig og din livssituation.

 

Referencer:

Ole Vedfelt, Din Guide til Drømmenes Verden, Gyldendal 2012

Tom Chetwynd, Drømmens Symbolik, Borgen 2002