27. september 2012 - Kategori: Drømmesymboler

At rejse i drømme – hvad betyder det? (drømmetydning rejse)


At være på rejse i  drømme
er noget rigtig mange drømmer. Og det er ikke så underligt, for rejsedrømme handler oftest om vores egen livsrejse – altså vores bevægelse fremad (eller bagud) i livet. I det følgende beskrives forskellige aspekter af det at drømme om at rejse.

Rejser i drømme som billede på bevægelse i livet/livsrejse. Når du i en drøm ser dig selv være ude at rejse, i bil, i tog, på en færge eller andet, ja så handler det oftest om din egen rejse og vej i livet – altså den indre (og ydre) udviklingsrejse du er på.

Det kan også have en betydning hvilket transportmiddel du benytter – se eksempelvis disse blogindlæg om at køre i bil og at køre i bus. Det interessante er jo så hvad du oplever på disse natlige drømmerejser; er der noget der forhindrer dig i at komme frem? Har du svært ved at nå det? (se dette blogindlæg om at komme for sent). Og hvor er du i øvrigt på vej hen?

Et klassisk drømmetema i denne forbindelse er at drømme at man slæber rundt på for meget (tung) bagage, hvilket besværliggør og måske endda forhindrer os i i drømmen at nå bussen, toget, færgen, flyet eller hvad det må være.

Det handler jo så om, at der er noget vi har med i vores livshistorie, som på en måde binder os i vores nuværende situation, som gør, at vi ikke rigtig kan komme videre før vi slipper noget af dette bagage (se dette blogindlæg om bagage i drømme).

___

Foredrag om ubevidst intelligens og drømme på din arbejdsplads? Den er god nok.

Jeg holder mange foredrag om ubevidst intelligens (drømme) på arbejdspladser, i foreninger, netværk med videre.

Bl.a. om hvordan du ved at arbejde med – forstå og lytte til – dine drømme, får et meget mere glædes- og energifyldt (arbejds-)liv. Skal jeg komme ud på din arbejdsplads? Læs mere her:

JA – jeg vil også forstå hvordan mine drømme hjælper mig til meget mere energi og glæde!

___

Drømme om at være angst for at miste sit pas (sit identitetspapir!) er også normale når man står overfor at skulle bevæge sig ud på nyt (dybt) vand eksempelvis i sin karriere. I det virkelige liv kan frygten for at miste den identitet (status m.v.) man har haft indtil nu jo forhindre én i at turde tage springet væk fra det sikre og kendte.

På (drømme-)rejsen kan du også møde forskellige blokeringer/barrierer – oftest er disse et billede på dine egne mentale barrierer – men kan selvfølgelig også være nogle andre sætter op for dig (din partner, eller mor/far der forsøger at tale dig fra at gøre noget bestemt), men kig altså først på dig selv.

Som nævnt har det oftest stor betydning hvilket transportmiddel du anvender i drømmen. Kører du selv bil tyder det på at du er godt på vej i dit liv – i en bil kan man selv bestemme hvor man kører hen.

Til gengæld er det lige omvendt hvis du er passagerer i bilen, og nogle andre kører den – så er det måske denne anden person (i den ydre verden) eller hvad den person repræsenerer i dig selv som har taget styringen i dit liv.

Bilens karosseri er i øvrigt ofte et symbol på din krop (det karosseri der bringer dig rundt). Kører du i bus er det ofte et billede på, at du lever et liv mere i overensstemmelse med hvad andre gør og måske forventer – du følger ikke din egen vej.

At rejse med skib repræsenterer  et noget større perspektiv på din livsrejse end bilen og bussen –  her kan man jo komme ud for skibbrud, kæmpe stormvejr m.v. Og man kan også tale om at “drage til søs” – måske et billede på at bryde med familien – eller med det liv du har levet til nu.

Vejen du rejser på – hvis til lands – kan jo bugte og sno sig, kan pludselig deles i to, og du er måske i tvivl om hvilken vej du vil vælge – det vil så oftest være lig med et tilsvarende dilemma du står med i dit liv lige nu – hvilken vej skal jeg gå?

Der er rigtig mange aspekter af det at drømme om at være på rejse. Som et sidste element vil jeg fremhæve betydningen af din destination i drømmen. Er du på vej til fremmede og ukendte lande vil det typisk være et billede på, at du i dit vågne/bevidste (og indre liv) udforsker ukendte territorier.

Det kan være nye sider af dig selv, en ny fritidsaktivitet du vil kaste dig over m.v. Er det i drømmen slået fast, at du er på vej til din “slutdestination” kan det være et forsvarsel om din egen død – din slutdestination i livet.

Har du drømt om at være på rejse? Del gerne ud i kommentaren nederst på siden.

__

Vil du have mere ENERGI og GLÆDE i dit liv? Den sidste onsdag hver måned afholder jeg klokken otte om aftenen et gratis 1-times webinar (online seminar) om drømme. Om hvordan du ved at arbejde med – forstå og lytte til – dine drømme, får et meget mere glædes- og energifyldt liv. Vil du med? Du tilmelder dig her:

JA – jeg vil også forstå, hvordan mine drømme hjælper mig til meget mere energi og glæde!

__

Læs også: Hvorfor jeg ikke længere tolker drømme gratis for en mere dybdegående forklaring.

 

NOTE: Drømme er 100% individuelle, og har du drømt at du er ude at rejse med tog betyder det formodentlig noget andet for dig i dit liv end det gør for andre som drømmer det samme. En drøm er kun tolket korrekt hvis du føler dig “ramt” af den – hvis du virkelig kan se hvordan den giver mening for der hvor du er og det der sker i dit liv lige nu.

Referencer:

Vedfelt, Ole: Din guide til drømmenes verden, Gyldendal 2012

Chetwynd, Tom: Drømmens Symboler, Borgen 1982